Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras Mornar - Mladost

U Splitu je uvijek teško, uvijek je neka galama, lagani pritisak, pa i na suce

Zoran Bajić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
12.02.2022.
u 11:17

Žapci su jednom ove sezone već pobijedili mornare u Splitu, bilo je to na kvalifikacijskom turniru za Hrvatski kup (17:13), a dobili su ih i u prvoj utakmici prvenstva u Zagrebu (10:7). No, u Splitu se nikad ne može računati sa sigurnim bodovima...

Večerašnje 11. kolo hrvatskoga vaterpolskoga prvenstva donosi nekoliko vrlo zanimljivih susreta, a najatraktivniji po nama je splitski dvoboj između Mornara i Mladosti. Radi se o borbi za treće mjesto, pa iako Zagrepčani imaju pet bodova prednosti, sve se to vrlo brzo može promijeniti već nakon večerašnje utakmice koja počinje u 17 sati.

- Igramo doma, što ipak i jest neka prednost. Mi smo u klubu imali neko razdoblje preslagivanja i Mladost je na papiru zasigurno favorit. Međutim, mi u utakmicu ulazimo s najvećom željom i motivacijom i pokušat ćemo napraviti neko iznenađenje - kaže novi trener Mornara Boris Pavlović, koji je početkom godine na klupi zamijenio Zdeslava Vrdoljaka. 

20.10.2021., SRC Mladost, Zagreb - Druga utakmica treceg kruga kvalifikacija za vaterpolsku Ligu prvaka, HAVK Mladost - VK Jadran. Franko Lazic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Žapci su jednom ove sezone već pobijedili mornare u Splitu, bilo je to na kvalifikacijskom turniru za Hrvatski kup (17:13), a dobili su ih i u prvoj utakmici prvenstva u Zagrebu (10:7). No, u Splitu se nikad ne može računati sa sigurnim bodovima...

- Svako gostovanje u Splitu uvijek i protiv svake momčadi je teško. Uvijek je neka galama, lagani pritisak, pa i na suce. U biti domaćini su željni pobjede, uvijek idu maksimalno, ne iskazuju respekt u smislu da će se povući, na to mislim - napominje Franko Lazić, novi kapetan mladostaša (zamijenio Marcelića koji je prešao u Jadran). 

Ni trener Mladosti Zoran Bajić ne želi se zalijetati s izjavama, svjestan da njegovu momčad u Splitu čeka težak posao. Ističe:

- Dobro izdanje u utakmici protiv Juga daje nam nadu i optimizam za jednako dobru izvedbu protiv Mornara. Bit će to teška utakmica, ali nadamo se dobroj igri i važnoj pobjedi u gostima na vrućem terenu.

Ostali parovi - liga za prvaka: Jadran - Solaris (20); liga za ostanak: POŠK - Primorje EB (18.30), Zadar 1952 - Medveščak (19.45). 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije