Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GNJUSNO I BARBARSKI

Talibani odrubili glavu mladoj odbojkašici pa to postavili na internet da posluži kao primjer

Foto: Privatni album
1/2
21.10.2021.
u 12:20

- Nažalost, ona je bila jedna od dvije djevojke iz kluba koje nisu uspjele pobjeći iz Afganistana.

Talibani u Afganistanu nastavljaju provoditi teror, a posljednji čin uistinu je šokantan - odrubili su glavu mladoj odbojkašici Mahjabin Hakimi.

Tu informaciju je za The Persian Independent otkrio njen trener, čiji je identitet prikriven, jer više nije mogao šutjeti. Gnjusno ubojstvo zbilo se početkom mjeseca no talibani su prijetili da će pobiti cijelu njenu obitelj ukoliko itko progovori o tome. Sad se treba nadati da neće ispuniti rečeno.

- Objavili su fotografije na društvenim mrežama. Bolesno. Nisam više mogao šutjeti - kazao je trener odbojkaškog kluba Kabul pa nastavio:

- Nažalost, ona je bila jedna od dvije djevojke iz kluba koje nisu uspjele pobjeći iz Afganistana. Poslužila je kao primjer džihadistima, koji se protive ženama u sportu.

Foto: Privatni album

Kazao je i da su druge sportašice koje su ostale zarobljene u Afganistanu pobjegle u provincije, spalile i bacile sve što ih može povezivati sa sportom te žive prema šerijatu, ponajprije da ne stvore probleme svojim obiteljima.

Amerikanci i Zapad sve to sad promatraju iz daljine sa žaljenjem, no to ne pomaže nesretnicima koji moraju živjeti pod dekretom ljudi nespremnih civilizirati se, a u toj nespremnosti žrtve najčešće budu kolateralne, kao Mahjabin Hakimi.

Komentara 38

MU
multikultivator
12:51 21.10.2021.

Svaku noc takva ekipa ulazi iz BiH u Hr kroz sumu, to su ti jadnici koje treba zbrinuti i maknuti im se granice da idu gdje zele. Eu je propala, stotine tisuca takvih iz kamenog doba dolazi u Eu svake godine, biti ce veselo jednom kad ih dode dovoljno.

Avatar Númenor
Númenor
13:54 21.10.2021.

A kad hrvatska granična policija malo podvikne ili grublje progura takve odmah se svi mediji i zadrugaši dižu na zadnje noge. Tko zna možda uskoro obogate svom kulturom i Hrvatsku pa koja rukometašica Podravke tako završi. Onda ćete se zgražati.

JS
Ja_sam_onaj_koji_jesam.
13:53 21.10.2021.

To su oni isti talibani koji su malo prije obecali da će poštivati ženska prava, i čak da žele sudjelovati na sjednici UN-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije