Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTONIO KUJUNDŽIĆ

Talent iz Švedske potpisao za Dinamo: Životni mu je put sličan Ibrinom, ali uzor mu je Modrić

Foto: GNK Dinamo
1/3
02.02.2022.
u 22:59

– Iznimno mi je drago da su djelatnici škole i uprava kluba prepoznali talent u dječaku koji je, srećom, odabrao ovaj klub pa je taj trenutak potpisa ugovora radost za sve nas.

Antonio Kujundžić (16), rođen u Švedskoj, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a nastupa za mlađe uzraste u hrvatskoj reprezentaciji, uz široki je smiješak ovoga tjedna potpisao ugovor s Dinamom. Životni put sličan mu je "dijagramu" proslavljenog Zlatana Ibrahimovića, ali uzor mu je – Luka Modrić.

Rođen je 20. siječnja 2006. u Kalmaru što je, samo za ilustraciju, tek nešto više od mjesec dana prije Modrićeva debija za reprezentaciju. Kujundžić je nastupao u mlađim uzrastima tamošnjega prvoligaša Kalmara da bi u ožujku prošle godine došao u Zagreb i pristupio Lučkom. A četiri mjeseca kasnije postao je član Dinamove kadetske momčadi.

– Moji su roditelji iz Sarajeva, a ja sam rođen u Švedskoj. Sve do prošle godine cijelo sam vrijeme igrao u Švedskoj, u Kalmaru, a posebno sam sretan što me put sad doveo u Dinamo – istaknuo je mladi Kujundžić za službenu stranicu Dinama.

U maksimirskoj je momčadi pojačao strukturu veznoga reda.

– Trener mi je Ivan Mijač, igram na sredini terena, defenzivnog i ofenzivnog veznog. Mogu biti "osmicu", volim igrati "box to box", a i zadnji vezni, po potrebi – dodao je Kujundžić.

Foto: GNK Dinamo

Direktor Dinamove nogometne škole, Tomislav Butina, posebno je zadovoljan ovakvim raspletom:

– Iznimno mi je drago da su djelatnici škole i uprava kluba prepoznali talent u dječaku koji je, srećom, odabrao ovaj klub pa je taj trenutak potpisa ugovora radost za sve nas. To ujedno pokazuje i naše povjerenje koje smo mu pokazali. Nadamo se da će se to kroz njegove nastupe, treninge i angažman pokazati kao lijepa priča.

Kod svakog je mladog igrača, dakako, teško unaprijed konkretno prognozirati razvoj karijere, pogotovo dok je još u formativnim godinama, ali neki "obrisi" sugeriraju da su pred njim veliki dometi.

– Idemo se zadržati na ovom trenutku, nisam od onih koji vole davati velike dugoročne procjene, puno je toga na samim mladim igračima koji će kroz svoj trud, angažman, talent i sve što imaju usmjeravati svoju karijeru, dakako uz snažnu potporu samoga kluba. On nam trenutačno donosi kvalitetu više na samom terenu u svojoj generaciji i na poziciji na kojoj igra. Svi smo u školi sretni što imamo takav tip igrača i ponajprije takvu prekrasnu, mladu i pametnu osobu – zaključio je direktor Butina.

>>> Modrić se zahvalio čitateljima Večernjeg lista

Komentara 1

IS
istina00
09:47 03.02.2022.

to je ta kvaliteta dinama da u dinamo žele doći mnogi mlade talenti iz cijele europe zbog renomea koji je stvorila dinamova škola i sam klub uspjesima u EU natjecanjima....sad sve ovisi o malome, koliko će biti posvećen i usmjeren na rad na sebi i uporan u tome...sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije