Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj ulice

Što ti je sudbina: Iznenadit ćete se tko je sve 'kleknuo i zaplakao' zbog Bilićeva ostvarenja

Slaven Bilić
Foto: Press Association/Pixsell
1/7
23.07.2020.
u 12:34

– Svi kažu da nikad neće ući u Ligu prvaka, ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom – kazao je prije mnogo godina Zec

Vjerujemo da to već znate, Slaven Nane Bilić veliki je štovatelj rock and rolla. I utoliko smo prilično sigurni da je još kao dječarac obožavao skladbe Rolling Stonesa i Erica Claptona, divio se tim ljudima i njihovu umijeću.

Tko zna, možda je Bilić za tih mlađih dana maštao o tome kako će ih jednog dana upoznati, možda zasvirati s njima na pozornici, ali iskreno sumnjamo da je išao tako daleko i vodio se mišlju kako će s godinama on postati njihov heroj. 

A uopće ne dvojimo, da Clapton i Ronnie Wood danas na ulici sretnu Slavena Bilića, izgrlili bi ga kao brata, uzeli pod ruku i odveli na piće na račun užitka koji im je upravo pružio.

Jer, ako to možda niste znali, Eric Clapton i Ronnie Wood, gitarist Rolling Stonesa, strastveni su navijači West Bromwich Albiona, kluba koji je Splićanin u srijedu navečer vratio među samu nogometnu elitu.

Slavnih osoba među navijačima, dakako, ima još. Klub obožavaju i čuveni komičar Frank Skinner, pjevač One Directiona Liam Payne, glumica Julie Walters, ali i jedan osvajač Wimbledona.

Naravno, to je Goran Ivanišević, koji je svoju strast prema Bromwichu svojedobno objasnio sljedećim riječima:

– Da mi je netko rekao da ću postati navijač West Bromwicha, ne bih mu vjerovao. Krivac za to je David Law, menadžer za medije na Touru.

David je lud za West Bromwichem i stalno govori o njima. Uvijek prati rezultate. Nekoć nisam ništa znao o WBA. Bili su na dnu lige i David mi je išao na živce. No, onda sam počeo pratiti njihove rezultate i navukao se. U hotelskoj sobi bih po teletekstu tražio kako su odigrali.

WBA je poput mene – uzdiže se i pada. Nikada ne znaš što će napraviti. Svi kažu da nikad neće ući u Ligu prvaka, ali i za mene su govorili da ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom – kazao je prije mnogo godina Zec, kojemu tada zasigurno nije bilo ni na kraj što će s vremenom uslijediti.

A uslijedit će to da će njegov sugrađanin, praktički čovik iz ulice, sjesti na čelo klupe. I, tko zna, možda s vremenom njemu i svim ostalim poklonicima Baggiesa ispuniti taj za sada nedosanjani san.

Prilike će očito biti, a i život piše lude priče. Uostalom, kao što smo već kazali, ni Bilić nije mogao sanjati da će jednoga dana bježati ulicama grada od srećom zaluđenih navijača kao što Wood i Clapton. Naravno, u šali i slikovito rečeno. 

Goran Ivanišević uoči utakmice protiv Queens Park Rangersa Biliću i njegovim dečkima poslao je poruku podrške.

Zapis je na Twitteru objavio, naravno, spomenuti David Law.

Komentara 10

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:55 23.07.2020.

Bilić ne samo da voli muziku već i svira gitaru godinama, desetljećima i u tome uživa. Pratio sam Bilića i u West Hamu. U jednoj sezoni potukao je sve timove s vrha tablice. To je bilo nevjerojatno. Želim mu sreću u Premier League!

Avatar dzambo
dzambo
15:23 23.07.2020.

I opet kazem da sad na primjer bilo koji menadzer iz 6 prvih klubova Premier lige ode na jednu sezonu voditi jedan klub u II Engl.ligi bilo koji od njih 23 kluba i da ima na raspolaganju ''samo'' prosjecne igrace niti jedne zvijezde, niti ijednog veceg imena od igraca i da iz prve sezone vodjenja tog bilo kojeg kluba zavrsi barem na 2. mjestu na tabeli na kraju i udje u Premier ligu iz ''prvog'' pokusaja...cisto sumnjam da bi to mogli ti veliki menadzeri...e toliko je Bilic dobar trener i menadzer....

ST
staromlad
14:53 23.07.2020.

Imamo dobre trenere iz mlađe generacije. Bilić, Kovač i Bjelica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije