Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI OD Aarhusa

Rijeka porazom otvorila pripreme u Portugalu

Rijeka Inter
Foto: Goran Kovacic/pixsell
29.01.2018.
u 19:12

Na praznom stadionu u Faru, koji pamtimo po Europskom prvenstvu 2004., Riječani su se po jakom vjetru nadmetali s danskim Aarhusom.

Nogometaši Rijeke na zimskim pripremama na jugu Portugala odigrali su prvu utakmicu na Atlantic cupu kojeg su lani osvojili uvjerljivom pobjedom u finalu protiv Jabloneca (3:0). 

Ove godine neće ostati do kraja turnira jer se moraju vratiti ranije za otvaranje proljetnog dijela prvenstva s Istrom (10. veljače), no organizatori su inzistirali da kao branitelji naslova barem nastupe. 

Na praznom stadionu u Faru, koji pamtimo po Europskom prvenstvu 2004., Riječani su se po jakom vjetru nadmetali s danskim Aarhusom. U odnosu na prošlu godinu ansambl je poprilično promijenjen, no linije akcija ostale su iste, kao i formacija, težnja prema odigravanju iz prve, druge... 

Puljić je imao dvije krasne prigode, jedna je otišla preko gola nakon Mavriasova prodora i dodavanja s desnog boka, druga je završila u bloku. Danci su prvu iskoristili, s bijele točke, nakon što je Župarić povukao Spelmanna. 

U nastavku je Aarhus podebljao prednost i ostavio Matjaža Keka u brigama na početku drugog tjedna priprema. Dao je šansu nekim novim licima, a čim su ušli, lijepu su akciju za smanjenje prednosti složili Mitrović i Ristovski. 

Milan Ristovski, mlađi brat člana šampionske generacije Stefana koji je sad u Sportingu. U samoj završnici još se jednom našao u prilici. Izjednačenje je pobjeglo, ali mladi Makedonac pokazao je da nije bez razloga džoker. Od igrača iz zapisnika Kek nije koristio samo Svetića i pričuvnog vratara Pandura.

AARHUS – RIJEKA 2:1
FARO – Stadion Algarve. Bez gledatelja. Sudac Rebocho (Portugal).
AARHUS: Jovanović, Mikanović (od 81. Mikkelsen), Kanstrup, Backmann, Thogersen (od 41. Hausner),  Spelmann, Guira, Pedersen, Ankersen, Sana, Bundu. Trener David Nielsen
RIJEKA: Sluga – Mavrias (od 61. Raspopović), Punčec, Župarić (od 61. Escoval), Zuta (od 61. Davidson) – Pavičić (od 71. Bradarić), Capan (od 45. Gomelt) – Kvržić (od 71. Mitrović), Puljić (od 81. Liber), Heber (od 71. Ristovski) – Dangubić (od 45. Jelić). Trener Matjaž Kek.
STRIJELCI: 1:0 – Sana (11m – 45.), 2:0 – Pedersen (55.), 2:1 – Ristovski (73.)

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:54 29.01.2018.

Kmek počeo razmišljat ko @koper pa je sve pošlo k vragu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije