Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tata Mato

Rekao sam Mariju: Sine, oprosti Mamiću sve uvrede

Mario Mandžukić
Patrik Macek
16.07.2010.
u 08:16

- Mario će sada češće viđati sestru Ivanu, koja živi u Stuttgartu, te nećaka Marina - kaže Mato Mandžukić-

Otac Marija Mandžukića, Mato, ispočetka se gotovo branio šutnjom...

– Wolfsburg? Nemam pojma! – bila je prva očeva reakcija u telefonskom razgovoru.

Mario je u već u Njemačkoj na potpisivanju ugovora.

– A, znači već sve znate? Ma naravno da znam i ja, još od preksinoć, ali Mario mi je zabranio da išta o tome govorim. Sada mogu, više nije tajna.

Opisao je kratki razgovor sa sinom.

– Nazvao me i veselim glasom rekao: "Tata, gotovo je. Idem u Wolfsburg!" I odmah je otišao s njima na večeru. E, ne mogu se sjetiti kada sam posljednji put bio tako sretan. Pao mi je kamen sa srca.

I ja sam bio živčan

Mario je već dulje vrijeme bio zasićen Prvom HNL.

– Ne bih želio da to ispadne kao podcjenjivanje hrvatske lige, ali zaista mislim da je već trebao otići. On je već mnogo dao Dinamu, odigrao je niz velikih utakmica, osvojio sve što je mogao. Da, bio je zasićen, iz toga je ponekad proizlazila i nervoza, a ni vi novinari niste mu bili skloni. Pa i ja sam već bio živčan zbog toga što je moj sin trpio u posljednje vrijeme i jedva sam čekao da ode.

Priželjkivali ste transfer u Njemačku? Mario je ondje i počeo igrati.

– On je puno puta rekao da mu se ide u Njemačku, a ja sam navijao za Englesku. Engleski stil igre više bi mu odgovarao, ali i ovako je ispalo odlično. Svi smo u obitelji presretni zbog njega. Sada će moći i češće viđati stariju sestru Ivanu i nećaka Marina, koji žive u Stuttgartu.

Kakav je bio Marijev oproštaj s Mamićem?

– Savjetovao sam sinu da bude uglađen i kulturan, kako sam ga i odgajao. Tako je i bilo, rastali su se kao prijatelji. Mamiću smo oprostili sve uvrede koje je izrekao na Marijev račun, iako je u njima pretjerivao. Pa nije Mario mogao sam rješavati utakmice, a Mamić je napadao samo njega – zaključio je Mato Mandžukić, nekadašnji igrač slavonskobrodskoga BSK i njemačkog trećeligaša Ditzingena.

Početak u Njemačkoj

U tom je klubu i Mario kao šestogodišnjak napravio prve nogometne korake. S 10 godina došao je u Slavonski Brod, a prvi trener bio mu je Damir Ruhek.

Komentara 16

Avatar Bjeda
Bjeda
09:10 16.07.2010.

16.07.2010. u 09:05h tragac je napisao/la: Steta, decko ce sjediti na klupari i cekati da se onaj turcin Dzeko ili cetnik Misimovic povrijede.... Decko kako igra moze biti presretan sto ga zovu nogometasem ... Prvo ce morati promjeniti mentalni sklopp u glavi ,a ako to ne napravi---igrat ce opet u Dinamu...nije za svakoga nogomet

KA
karambita
09:37 16.07.2010.

Daj majmune jedan, kako mozes biti toliko nistavilo od covjeka....jebali te i turci i cetnici......ovaj narod nije normalan

DU
Deleted user
09:05 16.07.2010.

Steta, decko ce sjediti na klupari i cekati da se onaj turcin Dzeko ili cetnik Misimovic povrijede....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije