Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆA ROBA

Ni za vatrenima nakon SP-a 1998. nije bila ovakva jagma

'05.06.2012., Sielanka nad Pilica, Warka - Reprezentacije Hrvatske odrzala je otvoreni trening za gledatelje prvi dan dolaska u kamp u kojem ce biti smjesteni tijekom Europskog prvenstva. Luka Modric,
Goran Stanzl/PIXSELL
26.06.2012.
u 20:24

Na hrvatske nogometaše europski klubovi ovoga su ljeta spremni potrošiti više od 100 milijuna eura! Na Modrića bi otpalo 60 mil.

Ples milijuna oko naših reprezentativaca nakon Eura ne prestaje. Luka Modrić i Mario Mandžukić najviše su profitirali u Poljskoj. Pogotovu Mandžo, koji je na EP otišao kao potjerani igrač Wolfsburga, a sada mu je cijena narasla tri puta i Nijemci tvrde da je pitanje dana kada će potpisati za Bayern. I to za plaću od 3,5 milijuna eura po sezoni neto, plus odštetu Wolfsburgu koja ne bi trebala biti manja od 15 milijuna eura. Mandžukić se na EP-u potvrdio kao jedan od najmodernijih napadača na kontinentu. Pokazalo se da zahtjev njegova menadžera Ivana Cvjetkovića da mu Wolfsburg povisi plaću na pet milijuna eura nije bio baš tako neutemeljen kao što je mislio Felix Magath.

Znat će se do 15. srpnja

Bude li na kraju priče sve u redu i Mandžukić se preseli u Bayern, bit će najveći dobitnik EP-a. Teško će ga netko nadmašiti jer Mandžukić ide u klub koji ga silno želi, koji je spreman na njega ukupno potrošiti više od 20 milijuna eura. Može ga prestići Luka Modrić na kojeg je Jose Mourinho bacio udicu. S time da Modrić na Euru nije doživio transformaciju, u Poljskoj je samo potvrdio da pripada najboljim vezistima na svijetu. I dao je završni argument kraljevskom klubu da s njim neće pogriješiti. Istina, Real još nije službeno stupio u kontakt s Tottenhamom, ali predsjednik Daniel Levy ponajprije je poslovni čovjek i shvatio je da je Modrićeva cijena dosegnula vrhunac. S tim transferom, za razliku od Mandžukićeva, neće se ništa događati u idućih desetak dana. Modrićev novi klub znat će se do 15. srpnja. Do tada će iscrpljeni Luka biti na odmoru i čekati. Real mu je san...

Ovo što se našim reprezentativcima dogodilo na EP-u ne pamti nijedna generacija kockastih! Većina njih rješavala je prelaske u klubove prije velikih natjecanja, tako je Davor Šuker prije EP-a \'96. potpisao za Real, a Aljoša Asanović za Derby County u kojem je već bio Igor Štimac. Prosinečki je, istina, tada otišao u Barcelonu, ali u tom trenutku on je bio svjetski igrač iza kojeg je bilo igranje u Realu i europski naslov sa Zvezdom.

I nisu samo Modrić i Mandžukić igrači za kojima je poludjela nogometna Europa. Evo, prema Lovrenu, za kojega kažu da je \"balkanski Pique\", ozbiljno gleda Barcelona. Šteta je što je morao propustiti Euro, mogao se dokazati na velikoj sceni. Neke informacije iz Engleske kažu, premda je u to teško povjerovati, da Liverpool želi Nikicu Jelavića, da u njemu vidi igrača koji može vratiti u život slavni klub. Tu je i Vedran Ćorluka, koji je još na Euru riješio pitanje odlaska u moskovski Lokomotiv, tek je preostalo da se objavi da je potpisao ugovor. A Moskovljani će za njegov transfer potrošiti oko 15 milijuna eura. Ista je situacija i s Nikom Kranjčarom, koji je prije početka eura potpisao za kijevski Dinamo. Ukrajinci će za njega ukupno \"iskeširati\" oko 15 milijuna eura. Dakle, Modrićev transfer ukupno bi bio težak minimalno 60 milijuna eura, Mandžukićev oko 25 milijuna eura, Ćorlukin i Kranjčarov po 15 milijuna eura. Na hrvatske noge europski klubovi ove sezone potrošit će više od 100 milijuna eura...

Tudor u Juve, Šimić u Inter

Da ne bi bilo zabune, nakon velikih natjecanja kockasti su dogovarali transfere, ali malo njih je, poput Mandžukića, na nekom velikom natjecanju napravilo takav iskorak. Primjerice, nakon SP-a u Francuskoj 1998. godine Igor Tudor otišao je u Juventus, Dario Šimić u Inter. Dvije godine prije toga, nakon EP-a 1996., Zvonimir Soldo prešao je u Stuttgart, Robert Jarni u Real... Klubove su pronalazili mnogi, ali ni oko jednoga igrača nije bilo takve \"milijunske ludnice\" kao oko Modrića i Mandžukića. Oni su trenutačno prave zvijezde europske nogometne scene.

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:37 26.06.2012.

Sta se dogodilo u Becu zapravo, hrvatski huligani htjeli zaklati srpsko dijete navodno...navodno ih podero jedan Srbo (i Francuz) isto ko u Derventi 92, dobio batine neki generalov sin i jedna frustrirana nabijaca. ali koji i koja???????? molim info, bogata nagrada.......jusufsarajlic@yahoo.de

HR
hrvatin
21:20 26.06.2012.

Mandzukic je pokazao jos jednom da je velika klasa,ali molim vas,cime je to "Modric ponovno potvrdio da je svjetska klasa"?Cime,jednom loptom koju je bacio Rakiticu?Zar igrac koji prima 50000 funti tjedno nebi smio za te pare cak ni jednu loptu nabaciti?Protiv Italije je bio najgori i nevidljiv.Neka mu je sa srecom,ali on je najizvikaniji igrac na svijetu koji svojom prisutnoscu u igri uopce ne utjece drasticno na rezultat.Propaganda koja je stvorena oko njega,lazna je ali zaista savrsena.

Avatar nekakav
nekakav
20:36 26.06.2012.

kojih 60 mil eura za modrića?! pa tolko ne vrijedi rafinerija modriča, a kamoli mali tupan! transfermarkt za njega veli 39 mil eura, al on te novce baš i ne vrijedi. pokazao je nešto u poljskoj? da, jeste. ne da je vezista, nego da je bezvezan igrač! u pola sata igre jednom ga komentator nije spomenuo. ni mi ga baš nismo vidjeli.. nisu ga ni drugi. kolko bi onda onaj rus morao vrijediti, koji je postigao golove?! kako mi volimo dizati cijenu u visine, transferu našeg igrača pribrojimo njegovu plaću iz ugovora za sve ugovorene sezone, dodatke... a kod drugih naš novinar spomene samo osnovnu cifru... ispada da je modrič najbolji igrač na svijetu! koji cr7, l messi...modrić je za njih shuttle! levy, ako dobiješ iole pristojnu ponudu, prodaj malog prgavca! nema ti od njega koristi u klubu. 5 golvoa u sezoni za 39 mil eura... pa kranjčar vrijedi dva modriča! da, modrič, ne modrić, jer sam saznao da ima bosanske korijene, a pošto najbolji bosanci žive u sloveniji, eto mu i 'č'! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije