Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li to moguće?

Nezapamćeni skandal: BiH borac doživio najveću nepravdu u MMA svijetu

Ahmed Vila
Foto: Screenshot
25.04.2018.
u 18:00

Vila je u Austriji doživio jednu od najvećih nepravdi u povijesti borilačkih sportova.

Nevjerojatna vijest iz MMA svijeta dolazi nam iz Austrije. Naime, u Beču se proteklog vikenda održala priredba na kojoj se BiH borac Ahmed Vila borio protiv Hasana Hamzatova, borca iz kluba koji je bio organizator eventa.

Vila je tamo doživio jednu od najvećih nepravdi u povijesti borilačkih sportova. On je, naime, pobijedio, da bi se na kraju odluka promijenila u "No contest", a sve zbog toga što je organizator priredbe odlučio da "njegov borac ne smije izgubiti na turniru u njegovoj organizaciji".

Situacija je zapravo bila još gora, a sve je objasnio Ahmed Vila.

"Pobijedio sam u borbi, ali organizator kaže da neće vrijediti. Borio sam se na Vendetta eventu u Austriji, protiv čečenskog borca Hasana Hamzatova, koji je bio namazan vazelinom. Nakon što sam mu napravio polugu na ruci, vrištao je od bolova, ali suci to nisu brojali kao verbalnu predaju, iako su rekli da se upravo to dogodilo. Borba se nastavila, da bi ubrzo bila zaustavljena jer je on krvario. U nastavku sam mu napravio giljotinu, noge su mu pale i sudac je prekinuo borbu. Tada je organizator, koji je ujedno i njegov trener, ušao u kavez i rekao kako borba nije gotova. I to je to. Sudac je ostao pri svojoj odluci pa zbog toga i ja ovo slavim kao pobjedu. No, u njihovim očima se borba nije niti dogodila. Naučio sam lekciju, potrebno je izbjegavati lažne organizacije pod svaku cijenu", napisao je Vila na Facebooku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije