Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH MLADIH VATERPOLISTA

Naši juniori preko Mađara ušli u borbu za svjetski naslov

Joško Kreković
Marko Jurinec/PIXSELL
02.09.2016.
u 23:15

Jedino je Hrvatska bila i lani u polufinalu EP-a i sada u polufinalu SP-a. To govori o našoj kvaliteti i kontinuitetu, kaže izbornik Joško Kreković

Hrvatska je u finalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva za juniore koje se igra u glavnom Gradu Crne Gore, Podgorici. Naša reprezentacija igrača do 18 godina, koju vodi proslavljeni bivši reprezentativac Joško Kreković, u polufinalu je, u jednoj utakmici u kojoj gotovo da i nije bilo obrana, pobijedila Mađarsku sa 21:17 (6:6, 6:4, 6:4, 3:3). 
 
Najviše pogodaka za Hrvatsku postigao je jugaš Jakob Merčep, pet, uz još četiri asistencije. Ostali strijelci bili su: Franko Lazić (4), Zvonimir Butić (3), Duje Pejković (3), Branimir Herceg (2), Lovro Paparić (2) i Matias Biljaka (2). Iako smo primili čak 17 pogodaka, istaknuo se i naš vratar Luka Podrug koji je skupio 11 obrana. No, zato su mađarski vratari u potpunosti zakazali: Gabor Leposa i Mark Banyai obranili su jedva po dva udarca. 

Naši su juniori jako dobri, zapravo izvrsni, bili u napadu s igračem više: od devet takvih situacija postigli su čak osam pogodaka (89 posto). Mađari su od 14 napada s brojčanom prednošću iskoristili devet (64 posto).  

- Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu polufinalne utakmice igrale su reprezentacije Španjolske, Srbije, Grčke i Hrvatske. Na ovom Svjetskom prvenstvu od navedenih reprezentacija polufinale je izborila samo hrvatska reprezentacija, što dovoljno govori o našoj kvaliteti i kontinuitetu - istaknuo je izbornik Joško Kreković (na fotografiji), kojemu je prvi pomoćnik njegov bivši suigrač iz reprezentacije Mile Smodlaka.  

Za naslov svjetskog prvaka naši će se juniori u večerašnjem finalu boriti sa selekcijom Crne Gore koja je u drugom polufinalnom dvoboju bila bolja od Italije sa 11:10. Ako se pitate gdje su olimpijski pobjednici Srbi (dakako ne u ovom naraštaju), ispali su u četvrtfinalu od Talijana (nakon peteraca), iako su bili pobjednici skupine i ispred naših momaka (pobijedili su nas s 15:13). Ništa nećemo zaključivati, tek da je finale na rasporedu večeras u 21 sat.

Komentara 1

VA
VarvarPG
02:19 03.09.2016.

Gledao sam uzivo,dopada mi se vasa igra,madjari nisu imali nikakve sanse ali mislim da ce sjutra biti tesko.Neka pobijedi bolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije