Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK SREBRNIH

Vaterpoliste u Zračnoj luci Dubrovnik dočekali obitelj i prijatelji

Hrvatska - Srbija
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
23.08.2016.
u 09:14

- Ovaj put nismo uspjeli uzeti zlato, ali ovo je izniman rezultat na koji možemo biti ponosni - rekao je Bijač, a s njime se slaže i njegov suigrač iz reprezentacije Andro Bušlje.

Hrvatske vaterpoliste iz Dubrovnika koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili srebrnu medalju dočekali su u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak navečer prijatelji, rodbina, suigrači te novinari.

Vaterpolist Marko Bijač istaknuo je tom prilikom kako se nakon ovakvog uspjeha svi igrači mogu pogledati u oči jer su dali svoj maksimum. 

- Ovaj put nismo uspjeli uzeti zlato, ali ovo je izniman rezultat na koji možemo biti ponosni - rekao je Bijač, a s njime se slaže i njegov suigrač iz reprezentacije Andro Bušlje.

- Hvala svima, sretni smo. Sad predstoji odmor pa ćemo vidjeti onda što dalje napraviti. Prvo ćemo doma - rekao je on.

Marku Macanu ovo su bile prve Olimpijske igre. 

- Put je bio dug, jedva smo čekali doći doma. Ovo mi je prva olimpijada, kad se slegnu dojmovi bit ćemo svjesni što smo učinili. Ovo je veliki uspjeh - rekao je Macan.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je svim igračima na svemu što su napravili.

- Broj Jugaša na Olimpijskim igrama govori o snazi Dubrovnika i Juga, o snazi svih vas. Za četiri godine u Tokiju će biti sigurno zlato - rekao je Vlahušić.

Predsjednik Uprave Juga Lukša Jakobušić također je čestitao igračima rekavši kako su klubovi nositelji kvalitete, no kako igrači pravo zadovoljstvo dožive tek u reprezentaciji. 

- Igrač pravu satisfakciju doživi u reprezentaciji. Vi ste najbolji od najboljih, od kluba od reprezentacije i možete biti ponosni. Nadam se da ćemo se u Tokiju veseliti zlatnoj medalji - rekao je Jakobušić.

Inače, iz Dubrovnika je za reprezantaciju nastupilo ukupno sedam igrača, od toga pet iz redova VK Jug CO i to Luka Lončar koji je s obitelji večeras ipak ostao u Zagrebu, a na dubrovački aerodrom sletjeli su Marko Bijač, Maro Joković, Marko Macan i Xavi Garcija. S njima su stigli i srebrni olimpijci Sandro Sukno koji trenutno igra za Pro Recco te Andro Bušlje koji igra za Olympiakos, a oboje su bivši igrači VK Jug CO.

>> Tucku i šesta medalja u četiri godine, ali ne može dobiti Srbe

Komentara 1

Avatar Milimir
Milimir
18:13 23.08.2016.

Na sta biti ponosan! Na herojski uzmak, i nakraju, tzv. istresanje iz gaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije