Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 229

Habib prisilio McGregora na predaju! Tučnjava i kaos nakon meča

Nurmagomedov vs McGregor UFC 229
Foto: Reuters/Pixsell
1/16
07.10.2018.
u 07:02

Habib je tražio svoj pojas u oktagonu nakon borbe, no tada se pojavio predsjednik UFC-a Dana White i rekao da dodjele pojasa neće biti jer su se bojali reakcije publike u Vegasu.

Napokon smo dočekali UFC 229 u Las Vegasu i najiščekivaniju borbu godine, ona u kojoj je Habib Nurmagomedov u četvrtoj rundi meča u lakoj kategoriji gušenjem pobijedio Conora McGregora i stigao do 27. pobjede u karijeri.

Dominantno je krenuo prvak u borbu i imao dominaciju prve dvije runde, nakon čega je McGregor malo primirio borbu u trećoj rundi. No, u četvrtoj rundi borba je završila nakon što je Habib ugušio McGregora. 

No, pravi kaos uslijedio je nakon borbe, krenula je masovna tučnjava u ringu, ali i izvan njega. Habib je skočio izvan ringa i potukao se s McGregorovim timom, a Conor s timom Dagestanca. Koji je točno razlog općeg kaosa bit će jasnije u sljedećim satima. Sve je ipak barem malo primireno nakon nekog vremena, no na kraju su oba borca morali ring napustiti u pratnji policije, a u ringu na kraju nije bilo ni dodjele pojasa prvaku.

Foto: Reuters/Pixsell

 

Khabib je tražio svoj pojas u oktagonu nakon borbe, no tada se pojavio predsjednik UFC-a Dana White i rekao da dodjele pojasa neće biti jer su se bojali reakcije publike u Vegasu.

Irac će za ovaj meč zaraditi više, oko tri milijuna dolara, dok će Nurmagomedov u džep spremiti milijun manje.

Nurmagomedov vs McGregor UFC 229
1/13

UFC 229 u glavom programu ponudio je još četiri sjajne borbe. U lakoj kategoriji Tony Ferguson je tehničkim nokautom slavio protiv Anthonyja Pettisa, dok je u teškoj kategoriji Derrick Silva nevjerojatnim nokaut u samoj završnici borbe srušio Alexandera Volkova.

Dominick Reyes jednoglasnom sudačkoj odlukom pobijedio je Ovincea Saint Preuxa, a na isti način do pobjede nad Felice Herrig stigla je Michelle Waterson.

Tijek UFC-a 229:

>> 7:02 - Gotova je borba! Khabib je u četvrtoj rundi slavio gušenjem. No nakon toga je uslijedio nevjerojatan kaos gdje je Dagestanac otišao izvan ringa, te je nastala opća tučnjava. Uslijedila je tučnjava i u ringu gdje su iz Nurmagomedova kuta napali McGregora.

>> 6:57 - Treća runda: Iza nas je vrlo izjednačena treća runda u kojoj je McGregor zadao više udaraca te se čini da bi to mogla biti prva runda koja je otišla na njegovu stranu.

>> 6:51 - Druga runda: Sjajnim krošeom je drugu rundu otvorio Khabib, uspio je nakratko odgovoriti McGregor, nakon čega je borba opet prebačena na parter. Imao je Nurmagomedov potpunu dominaciju, zadao je nekoliko udaraca Ircu, čija je obrana sve teže odolijevala. U posljednjoj minuti runde McGregor se izvukao, no morat će puno bolje u nastavku želi li do pobjede u ovom meču.

>> 6:45 - Prva runda: Srušio je Khabib nakon samo 20 sekundi na parter McGregora, no Irac se ipak dobro obranio. Prvi pravi udarac Dagestanac je na tlu uputio tek nakon tri minute borbe.

>> 6:40 - Krenula je najiščekivanija borba u povijesti UFC-a za naslov prvaka u lakoj kategoriji.

>> 6:29 - Prvi je prema ringu krenuo McGregor, a nakon njega i Nurmagomedov.

>> 6:23 - Sve je spremno za glavnu borbu večeri između McGregora i Nurmagomedova.

>> 6:13 - Uoči borbe za naslova između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova laka kategorija ponudila je još jedan meč u kojem je Tony Ferguson prekidom nakon druge runde, odnosno tehničkim nokautom slavio protiv Anthonyja Pettisa. Naime, Pettis nije mogao nastaviti borbu zbog slomljene šake, pa je Ferguson potpuno zasluženo stigao do skora 11-0.

>> 5:44 - Zanimljivu borbu vidjeli smo u poluteškoj kategoriji gdje je Dominick Reyes jednoglasnom sudačkom odlukom dobio Ovincea Saint Preuxa. U posljednjoj sekundi Reyes je sjajno srušio Saint Preuxa, no suci nisu odlučili da je riječ o nokautu.

>> 5:09 - U jedinom meču teške kategorije Derrick Lewis gotovo cijelu borbu bio je u podređenom položaju u odnosu na Alexandera Volkova, da bi 30 sekundi prije kraja posljednje runde krenuo u sjajan napad koji je rezultirao s nekoliko jakih udaraca, te je nokautom 10 sekundi prije kraja završio posao.

>> 4:37 - Gotov je prvi meč - Michelle Waterson slavila je jednoglasnom odlukom sudaca.

>> 4:16 - Glavni program otvaraju dvije djevojke - Michelle Waterson i Felice Herrig u slamka kategoriji.

>> 4:00 - U glavnom programu je pet borbi. Prve četiri dogovorene su na tri runde po pet minuta, dok je ona glavna i najiščekivanija dogovorena na pet rundi.

>> Pogledajte i gostovanje Filipa Hrgovića na Večernji TV-u

Komentara 45

DU
Deleted user
23:41 06.10.2018.

Ovo nije sport.

NI
Nini istrijan
07:35 07.10.2018.

Ma kakva 3 mil dolara??Odakle vam to? McGregor je dobio 15 mil dolara a Khabib 10 milijuna dolara. A sto se tice meca konacno smo vidjeli da je netko ipak na kraju zavezao i glavu i usta jednom klaunu i idiotu!

DH
dalibor.hren
07:20 07.10.2018.

Poslije svih gluposti, vrijeđanja, napada na autobus još uvijek (i naši komentatori) svi navijaju i favoriziraju Mc Gregora. Trebalo je pustiti borbu do kraja. Trebabalo je pustiti da ga Nurmagomedov doslovno uguši u zauvijek začepi lajavu gubicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije