Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divlja liga

Momčadi Porporela i Montovjerna nisu se pojavile

Divlja liga
Emir Fulurija
15.07.2010.
u 10:07

Prve utakmice kvalifikacija igrane su na plaži hotela Bellevue, a momčadi se sada sele u Štikovicu i na Danče.

Prvim utakmicama kvalifikacija počelo je 27. prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu, popularna Divlja liga.

Nogometni rezultat

Iako se rijetko kada događa da već prvih dana otpadne neka dobra momčad, ove godine i to se dogodilo. Montovjerna, dvostruki prvak, 2003. i 2005. godine, te Porporela, prvak 2007. godine, ove se godine neće boriti za naslov. Doduše, razlozi njihova nepojavljivanja u završnici nisu porazi, već činjenica da ove godine nisu mogle okupiti momčad. Porporela je, radi lošeg prošlogodišnjeg nastupa, morala igrati u kvalifikacijama, ali se nije pojavila prvi dan, pa je izravno diskvalificirana, a ista situacija dogodila se i drugoj momčadi sa tog kupališta, Uvalici.

S druge strane, Montovjerna je zahvaljujući prošlogodišnjem nastupu u četvrtfinalu imala mogućnost izravnog ulaska na glavni turnir, ali je organizatorima otkazala nastup.

U sjeni odustajanja tih momčadi, odigrano je prvih šest utakmica prvoga kola kvalifikacija. Prvi dan igrane su samo dvije utakmice. Sustjepan je u prvoj utakmici pobijedio Pasjaču Popoviće nogometnim rezultatom – 2:1. Još neizvjesnije bilo je u drugoj utakmici u kojoj je Gradićevo tek izvođenjem četveraca pobijedilo Češku plažu.

Puntiželinih 13 golova

Drugi dan nije ponudio previše uzbuđenja. Puntižela je s 13:3 pobijedila Gjivoviće Dolphins, Vila Šeherezada je sa 7:1 bila bolja od Buže 1864, PVG Gruški mul slavio je protiv Kolorine (9:3), a Turčin Danče protiv Don Gjivana (5:2). Utakmice oba dana igrane su na plaži hotela Bellevue, a sljedećih dana igra se u Štikovici, na Dančama i drugim kupalištima.

Kvalifikacije se igraju sustavom repasaže, odnosno svaka momčad ima pravo na jedan poraz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije