Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red na reprezentaciju

Martić: Čeka nas težak meč, igrači moraju Indiju shvatiti ozbiljno

27.02.2020.
u 20:25

Istina je da je Dodig u Dubaiju izgubio meč parova protiv Paesa, ali Ivan je imao problema sa zglobom. A mislim da će i naš drugi igrač, vidjet ćemo hoće li to biti Gojo ili Serdarušić, odigrati otvoreni meč - istaknuo je Martić

Zbog koronavirusa Japanci su odlučili kvalifikacijski dvoboj Davisova kupa s Ekvadorom u Osaki 6. i 7. ožujka odigrati bez gledatelja. Međunarodni teniski savez tu je odluku odobrio, ostavivši mogućnost i ostalim domaćinima da posegnu za takvom mjerom ako zaključe da je to potrebno.

No, u Hrvatskom teniskom savezu o nečem takvom niti ne razmišljaju, dapače iskoristili su priliku na jučerašnjoj konferenciji za novinare da još jednom pozovu gledatelje (doći će i Gradska glazba Trsat) da podrže našu reprezentaciju koja će u istom terminu u dvorani II Sportskog doma dočekati Indiju.

Gojo ili Serdarušić drugi

Indijci dolaze u najjačem sastavu, a njihov izbornik Rohit Rajpal ima sljedeću strategiju:

– Računamo na bodove protiv drugog hrvatskog igrača, ma tko to bio, i na pobjedu u susretu parova.

Naš izbornik Vedran Martić na to odgovara:

– Ja se nadam da par neće odlučivati te da ćemo pobjedu osigurati u pojedinačnim dvobojima, ali ako se to i dogodi, naši izgledi su dobri jer u Ivanu Dodigu i Mati Paviću imamo vrhunsku kombinaciju.

Istina je da je Dodig u Dubaiju izgubio meč parova protiv Paesa, ali Ivan je imao problema sa zglobom. A mislim da će i naš drugi igrač, vidjet ćemo hoće li to biti Gojo ili Serdarušić, odigrati otvoreni meč. Šteta je što je Čilić izgubio dvoboj koji je trebao dobiti protiv 21. tenisača svijeta Pairea, no uvjeren sam da će u Zagrebu sve izgledati puno bolje. Ali očekuje nas težak meč i igrači ga moraju ozbiljno shvatiti – istaknuo je Martić ostavivši mogućnost da se Borna Ćorić, koji je otkazao zbog ozljede ruke, naknadno ipak pridruži Marinu Čiliću i ostalima.

No, Borna je jučer odaslao sljedeću poruku navijačima:

– Žao mi je što vas moram obavijestiti kako, iako sam se vratio u Hrvatsku iz Južne Amerike, na žalost neću moći igrati u Davisovu kupu. Naime, upala tetive ručnog zgloba, koja mi je onemogućila igranje na turniru u Santiagu, traži sedam do deset dana mirovanja.

Iz tog razloga neću moći braniti boje Hrvatske protiv Indije u Zagrebu. Iako neću biti dio momčadi, bit ću njezin najveći navijač. Ovim putem pozivam sve navijače da se okupe u što većem broju i podrže našu reprezentaciju kako bismo ponovno izborili nastup na završnom turniru koncem ove godine.

Predsjednica HTS-a Nikolina Babić ponadala se skorom pronalaženju novog prostora za Nacionalni teniski centar, a na naš upit o Fed kup reprezentaciji kazala je:

– Vedran ima kao savezni kapetan nadzor i nad ženskom reprezentacijom i nakon Davisova kupa sigurno ćemo se više posvetiti Fed kupu. Ne možemo ni izbornicu Ivu Majoli za puno toga kriviti, ozračje u reprezentaciji je dobro – dodala je Babić.

Da, ali važniji od ozračja su rezultati, a njih nema. Pod Ivinim vodstvom počeli smo odbrojavati već desetu godinu tavorenja u Euroafričkoj zoni. A i o kakvom to ozračju u ženskoj reprezentaciji možemo govoriti ako znamo da niti jedne godine nismo nastupili u kompletnom sastavu...

Karlović želi nazad među 100

Vedran je samo dodao da je razgovarao s majkom Petre Martić i da možda još postoje izgledi da se Petra vrati reprezentaciji.

– Kad bismo nastupili u najboljem sastavu, sigurno bismo imali veće izglede za prolaz – zaključio je Martić.

Naš veteran Ivo Karlović, koji će 28. veljače (u petak) proslaviti 41. rođendan, vratio se tenisu na ATP Challengeru u kanadskom Calgaryju. Prvo je kolo kao treći nositelj preskočio, a u drugom je sa 7:6 (2), 6:3 nadjačao Amerikanca Evana Kinga.

Ulazak u osminu finala Calgaryja donio je Karloviću napredak od samo dva mjesta (u poretku uživo je 122.), a Ivin je cilj vratiti se u prvih 100 kako bi osigurao nastup u Roland Garrosu, a posebno u Wimbledonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije