Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržimo našeg vratara

Marko Bijač kandidat za najboljeg europskog vaterpolista, možete glasovati do 10. veljače

Marko Bijač
Ivica Galović/PIXSELL
06.02.2023.
u 16:12

Ostala četvorica kandidata su: Mađar Szilard Jansik, najbolji igrač s tog prvenstva u Splitu (Mađari su bili drugi), potom još jedan vratar, Španjolac Unai Aguirre, koji je pak bio izabran za najboljeg vratara na SP-u u Budimpešti na kojem je Španjolska osvojila zlato, Talijan Giacomo Cannella te još jedan iz redova svjetskih prvaka - Alvaro Granados

Europsko udruženje vodenih sportova i ove će godine proglasiti najbolje pojedince u svim vodenim sportovima za prethodnu godinu. A među kandidatima za naslov najboljeg europskog vaterpolista u 2022. našao se i naš reprezentativni vratar Marko Bijač, koji je na EP-u u Splitu, na kojem je Hrvatska osvojila zlatnu medalju, proglašen i najboljim vratarom prvenstva.

Ostala četvorica kandidata i njegovi konkurenti su: Mađar Szilard Jansik, najbolji igrač s tog prvenstva u Splitu (Mađari su bili drugi), potom još jedan vratar, Španjolac Unai Aguirre, koji je pak bio izabran za najboljeg vratara na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti na kojem je Španjolska osvojila zlato, Talijan Giacomo Cannella te još jedan iz redova svjetskih prvaka - Alvaro Granados.

Len će ove godine u značajnijoj mjeri poslušati i mišljenje javnosti, pa je omogućio glasovanje na svojoj mrežnoj stranici (len.eu). Na njoj se može glasovati do 10. veljače. Glas navijača donosi 30 posto ukupnih bodova, a o ostalih 70 odlučuju članovi Lena i njegovih tehničkih odbora za svaki sport posebno.

Bijač je jednom već bio proglašen najboljim europskim vaterpolistom, zbilo se to za 2017. godinu u kojoj se Hrvatska okitila svjetskim naslovom na prvenstvu u Budimpešti. Osim njega još jedan se hrvatski vaterpolist može pohvaliti takvim (europskim) priznanjem - legendarni Miho Bošković za 2012. godinu u kojoj se naša vrsta domogla olimpijskog zlata na Igrama u Londonu.

Za najboljeg plivača kandidiraju Talijani Thomas Ceccon i Marcelo Martinenghi, Francuz Leon Marchand, Mađar Kristof Milak i Rumunj David Popovici, sve dvostruki svjetski prvaci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije