Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KANADE

Legendarni Alonso nakon što je oduševio na kvalifikacijama otkrio ciljeve za utrku: Cilj je...

Canadian Grand Prix - Qualifying - Circuit Gilles Villeneuve
Foto: XPB Images
1/18
19.06.2022.
u 10:30

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, dok će njegov najveći konkurent za naslov Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) krenuti s zadnje pozicije zbog zamjene elektroničke kontrolne komponente.

Zvijezda kvalifikacija bio je ipak iskusni Fernando Alonso, bivši svjetski prvak u Alpineu došao je do drugog mjesta.

- Sigurno da se radi o iznenađenju. Jučer smo bili brzi, ali često znamo u petak biti brzi, a onda ne u subotu, tako da nismo bili pretjerano uzbuđeni jučer. Ali nakon danas i posljednjeg treninga, znali smo da će biti dobra subota ako nastavi padati kiša, tako da sam sretan zbog ovoga, rekao je 40-godišnjak nakon kvalifikacija.

Drugoplasirani u ukupnom poretku i vozač Red Bulla Meksikanac Sergio Perez zapeo je u barijerama i nije mogao nastaviti, te će startati kao 13., a drugi Ferrari u kojem je Carlos Sainz zauzeo je treće mjesto.

Red Bull i Ferrari su i dalje daleko ispred njih, smatra Španjolac.

- Oni su u drugoj ligi. Nije bilo ni u našim najluđim snovima da bi izborili prvu poziciju, tako da je prvi red iznad svih naših očekivanja, rekao je Alonso.

Otkrio je i očekivanja za utrku.

- Cilj je vodstvo na prvom zavoju. Maksimalan napad i onda poslije može borba, ali bilo bi lijepo voditi utrku. Ne znam koje su nam mogućnosti. Mislim da se možemo i trebamo boriti za Top 5. U dobroj smo situaciji, ali znamo svoje granice. Ferrari i Red Bull da startaju na zadnjoj poziciji, i dalje bi završili ispred nas. Mislim da su prve četiri pozicije zauzete, tako da je peto mjesto kao pobjeda i na to trebamo ciljati, zaključio je španjolski vozač.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kažemja
10:59 19.06.2022.

S obzirom da Leclerc starta sa začelja i neće se samo tako probiti do vrha Alonso ima šanse biti među 4 a možda i 3 top vozača.Alpine je strahovito brz na pravcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije