Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Kanade

Verstappen najbrži na treninzima, novi udarac za Leclerca

Max Verstappen
PA/Pixsell
18.06.2022.
u 12:41

U Ferrariju su bili prisiljeni zamijeniti elektroničku kontrolnu komponentu na Leclercovom bolidu, a kako su to već učinili treći put u sezoni, to za sobom automatski povlači kaznu za nedjeljnu utrku na kojoj će drugoplasirani u ukupnom redoslijedu vozača morati krenuti 10 mjesta niže

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) bio je najbrži na prva dva treninga za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, dok je njegov najveći konkurent za naslov Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) doživio novi udarac, iako je na drugom treningu imao samo osam stotinki lošije vrijeme.

Naime, u Ferrariju su bili prisiljeni zamijeniti elektroničku kontrolnu komponentu na Leclercovom bolidu, a kako su to već učinili treći put u sezoni, to za sobom automatski povlači kaznu za nedjeljnu utrku na kojoj će drugoplasirani u ukupnom redoslijedu vozača morati krenuti 10 mjesta niže od pozicije koju izbori u subotnjim kvalifikacijama.

Time će mu biti umanjeni izgledi za pobjedu kojom bi barem malo smanjio zaostatak za Verstappenom, koji je sada 34 boda, a nakon prve tri utrke u sezoni Leclerc je imao čak 46 bodova prednosti pred aktualnim svjetskim prvakom.

No, što zbog toga što je Verstappen pobijedio u četiri od posljednjih pet utrka, a što zbog problema s motorom koji su Leclerca košatali odustajanja na dvije utrke kad je bio u vodećem položaju, situacija se potpuno promijenila.

Verstappen je i na treninzima održanim u petak na stazi Gilles Villeneuve pokazao Red Bullovu nadmoć nad konkurentima. Na prvom treningu je od drugoplasiranog Španjolca Carlosa Sainza Jr. (Ferrari) bio brži za 25 stotinki, dok je Leclerca nadmašio za pola sekunde. Monegašanin mu se na drugom treningu približio na samo osam stotinki, ali Sainz Jr. je i dalje ostao više od 20 stotinki iza najbržeg Verstappenovog kruga.

Iznenađujuće četvrto vrijeme drugog treninga postavio je Nijemac Sebastian Vettel (Aston Martin), a peti je bio Španjolac Fernando Alonso (Alpine).

Sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), koji je sedam puta u karijeri osvajao Veliku nagradu Kanade, nakon osmog rezultata na prvom treningu, na drugom je bio tek 13. u svom nekonkurentnom bolidu, unatoč pokušajima da ga eksperimentiranjem s postavkama poboljšaju.

"Kao da bolid postaje sve lošiji, a mi sve nezadovoljniji. Ovo je to što imamo za ovu godinu, moramo to istrpiti te naporno raditi na gradnji boljeg bolida za sljedeću godinu", rekao je frustrirani Hamilton.

Subotnje kvalifikacije su na rasporedu u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, a nedjeljna utrka će započeti u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije