Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar borbe

Juniorov trener otkrio taktiku za Miočića: Obrana od rušenja i udarci u tijelo su ga ispuhali!

Junior dos Santos
PA/Pixsell
15.12.2014.
u 16:17

"Dobro je branio rušenja. Na tome smo puno radili. Obranjena rušenja su umarala Miočića koji se brzo ispuhao. Osim toga radio je puno udaraca u tijelo koji su imali istu svrhu"

Andre Pederneiras, slavni MMA trener je prvi put u karijeri surađivao s Juniorom dos Santosom na UFC on FOX priredbi koju smo jučer pratili iz Phoenixa. To ne znači da je Cigano promijenio tim uoči dvoboja protiv Miočića, nego ga je samo dodatno pojačao s čovjekom koji definitivno zna što radi.

Nakon teško izborene pobjede Pederneiras je prokomentirao, neki bi rekli, Pirovu pobjedu s obzirom na štetu koju je Brazilac pretrpio tijekom pet rundi.

Na pitanje je li zaslužio pobijediti, trener odgovara objašnjavanjem taktike koju su spremili za Hrvata.

"Dobro je branio rušenja. Na tome smo puno radili. Obranjena rušenja su umarala Miočića koji se brzo ispuhao. Osim toga radio je puno udaraca u tijelo koji su imali istu svrhu", poručio je Brazilac i zapravo vrlo precizno objasnio zašto je Miočić u petoj rundi "disao na škrge". Radilo se o pomno pripremljenoj taktici...

Na pitanje boji li se za zdravlje svog borca koji nakon svakog meča izgleda kao da je doživio automobilsku nesreću, Pederneiras odgovara:

"Gledajte, to je teška kategorija. Ako se budete borili pet rundi protiv drugog teškaša, tako ćete izgledati svaki put. Neki ne mogu izdržati pa brzo posrnu. Junior je snažan i na kraju pobjeđuje."

Može li ovim tempom i s toliko pretrpljene štete duže vremena  nastaviti karijeru?

"Sigurno da ne, nitko ne može. Nije se borio godinu dana, a ovo mu je prva borba nakon dugo vremena i problema koje je imao. Mislim da je normalno da nakon duže pauze ovako odradi meč."

Posljedice...

"U ovoj borbi nije imao ozljeda. U prošloj borbi je slomio šaku, koljeno, a imao je i dosta problema ulazeći u nju. Ovaj put je bio potpuno spreman."

Kada ćemo ponovno vidjeti Dos Santosa?

"Vjerujem da mu treba mjesec dana odmora, a onda treba ponovno polako početi trenirati. Bit će OK."

Iskustva s JDS-om?

"Sjajno iskustvo. Prvi put da radim s teškašem. Ima puno srca i voli trenirati. To mi se sviđa. Trening je potpuno različit, JDS je velik čovjek, drugačije se rade neke stvari. Puno sam naučio iz ovog iskustva."

>>Stipe Miočić ipak nije uspio do pobjede protiv moćnog Dos Santosa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije