Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreću Paraolimpijske

Ivančić: Bit ću uz Darka makar propustio Sandrin miting

Paraolimpijci (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/12
21.08.2012.
u 20:51

Kraljevičanka Milka Milinković (57) je rekorderka, nastupit će na Igrama rekordni deveti put.

Na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Londonu (od 29. kolovoza do 9. rujna) Hrvatsku će predstavljati 25 sportaša. Većina njih predstavljena je jučer medijima uoči današnjeg odlaska u London, a najveće medijske zvijezde su bile Darko Kralj i Milka Milinković. Darko kao branitelj olimpijskog zlata (kugla) i dugovječna Milka. Ovoj Kraljevičanki bit će ovo deveti nastup na Paraolimpijskim igrama po čemu je, zasad među ženama, svjetska rekorderka. Tako su barem njoj rekli kada su joj dodjeljivali pozivnicu koju je ona, poslije, potvrdila ostvarenom normom u bacanju koplja.

– Ako ne dođe jedan Švicarac, onda ću biti apsolutna rekorderka. Nitko ne može platiti te emocije koje idu uz nastup na Paraolimpijskim igrama, a posebno kada osvojite medalju. Ja sam 1988. u Seulu osvojila zlato, no više me usrećila bronca iz Barcelone 1992. jer je tada naša Hrvatska bila u teškom stanju – kazala je 57-godišnja atletičarka iznimne energije.

Kralj: Ovo je moj oproštaj

Darko Kralj ponosan je što će na otvaranju Igara biti naš barjaktar, ali je i ponosno najavio da mu je ovo posljednje veliko natjecanje.

– U Pekingu sam osvajanjem zlata ostvario svoje dječačke snove, a u Londonu se želim dostojno oprostiti od svoje kratke paraolimpijske karijere. Povlačim se bez obzira na rezultat. Tu sam odluku donio još prije četiri godine u Pekingu jer se želim posvetiti svojim sinovima. Najmlađi će u prvi, srednji u drugi, a najstariji u peti razred.

Uz Darka će i ovaj put biti Ivan Ivančić, trener zlatne olimpijske Sandre Perković, koji ističe:

– Na Paraolimpijske igre moram stići i biti uz Darka, pa makar to značilo da propustim i jedan Sandrin miting. Žao mi je samo što su ovaj put spojili dvije kategorije, one s amputacijom iznad koljena i ispod koljena, pa će ujednačavati s nekim koeficijentima. A k tome su dopustili nastup jednom Englezu koji ima obje noge, na što ćemo se žaliti.

Najviše atletičara

Hrvatske boje u paraolimpijskom Londonu branit će: atletika: Branimir Budetić, Slaven Hudina, Marija Iveković Meštrović, Darko Kralj, Miroslav Matić, Milka Milinković, Boro Rađenović, Mikela Ristoski, Josip Slivar, Zoran Talić, Mladen Tomić, Marija Vidaček, Albin Vidović, Jelena Vuković; biciklizam: Mario Alilović, Gracijano Turčinović; plivanje: Mihovil Španja, Matija Grebenić, Kristijan Vincetić; stolni tenis: Helena Detar Karić, Vjekoslav Gregorović, Anđela Mužinić, Tomislav Špalj; streljaštvo: Stanko Piljak, Ivica Bratanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije