Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVI U GORICI

Igrač lokosa slavio kao Shaqiri! Tomić: Idemo poremetiti ustaljeni poredak

Gorica Lokomotiva
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
30.09.2018.
u 22:57

Lokosi zapravo igraju baš kao Rijeka prije dvije sezone. Jako ih je teško probiti, čekaju svoju šansu i kažnjavaju svaku pogrešku.

Bio je to obračun dva hita prvog prvenstvenog kruga. Potvrdilo se ne samo da je Lokomotiva nešto kvalitetnija momčad od simpatične Gorice, nego i da je u ovom trenutku zapravo najbolja ekipa u Prvoj HNL uz, naravno, Dinamo. 

I da je sasvim zasluženo na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka. Ne bi bilo čudo ni da takav poredak bude i na kraju sezone jer Rijeka nije ni sjena stroja od kojeg je donedavno drhtala cijela liga, Hajduk je slab, a Osijek nema konstantu.

Lokosi zapravo igraju baš kao Rijeka prije dvije sezone. Jako ih je teško probiti, čekaju svoju šansu i kažnjavaju svaku pogrešku. Tri laka pogotka Gorici, sva tri iz igre, rukopis su pravog stručnjaka Gorana Tomića koji ih vodi majstorskom rukom. Posao mu je jučer bio nešto lakši jer s druge strane nije bilo Sergeja Jakirovića koji je suspendiran na dvije utakmice, no teško da bi drukčije završilo i da je bio na klupi.

Gorica Lokomotiva
1/7

Prenga poslao pojačanje

U poplavi klubova koji vjeruju uglavnom stranim igračima, uključujući i one koji su pri dnu, lokosi su avangarda lige po broju mladih, uglavnom domaćih igrača. Cijelu utakmicu čekali smo da im Atiemwen pobjegne, a Zwolinski ubode, ali Hujber (19), Karačić (22), Ivanušec (19), Datković (24) majstorski su ih umrtvili, a presudila im je albanska kombinacija Kastrati – Uzuni. 

Obojica lete kao orlovi. Prvi je zabio za vodstvo, a drugi za 0:2 (pa proslavio pokazujući znak orla u stilu Shaqirija) i asistirao Dinu Haliloviću (19) za 0:3. Bila je to eksplozija igrača koji je početkom rujna stigao iz albanskog Lacija, momčadi koju vodi Besnik Prenga, a koji je debitirao asistencijom u pobjedi protiv Slavena B. (5:2).

– Jako mi je drago zbog Uzunija, zbog tog prvog pogotka za naš klub jer mu je pao kamen sa srca, no mi smo već i ranije vidjeli da je odličan igrač – pohvalio je igrača trener Tomić.

Naš je cilj mijenjati poredak

O utakmici je rekao:

– Da, bio je to susret dva iznenađenja lige, ali meni moja momčad nije iznenađenje. Ovo je samo nastavak našeg dobrog rada i dobrih igara s kraja prošle sezone. Igrali smo odlično u svakom pogledu, od tranzicije, bloka, pa nadalje. Obično se kod nas kaže kad netko pobijedi da je druga ekipa imala loš dan. Zašto bi tako moralo biti? Pa valjda se i nas nešto pita. Mi smo zasluženo pobijedili i u ovoj i u prethodnim utakmicama – rekao je Tomić i najavio da njegova momčad tu ne misli stati...

– Naš je cilj biti na kraju među prva četiri, poremetiti posljednih sezona ustaljeni poredak.

Na dobrom su putu jer je Rijeka opet u krizi s pet utakmica u nizu bez pobjede u HNL-u, a već drugu nije uspjela ni zabiti (0:0 sa Slavenom na Rujevici). U sljedećem kolu dolazi baš u Veliku Goricu i ni po čemu više nije favorit.

>> Pogledajte i Bilićev put od Hajduka do Al Ittihada

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:10 30.09.2018.

Neka se i ostali igrači uključe u baš fora proslavi postignutog gola na tkz. " perjanje "

JE
jejeee
11:20 01.10.2018.

zasto nas treba to zanimat?? neka slavi kako hoce,podrzavam njegovo slavlje i izrugivanje srbima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije