Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

S huliganima u zatvor, a Hajduk treba žestoko kazniti!

Navijači Hajduk Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
29.09.2018.
u 22:27

Na Poljudu je postalo normalno da navijači šipkom naganjaju suca, ugrožavaju živote...

Dokad ćemo na hrvatskim nogometnim stadionima gledati mučne scene kakve smo gledali u današnjem derbiju

Prošle godine na Poljudu smo gledali kako jedan navijač željeznom šipkom po travnjaku ganja suca Marija Zebeca, a sada su splitski huligani otišli još korak dalje. Nažalost, zbog gluposti huligana stradao je nesretni vatrogasac, koji je u pokušaju da s atletske staze baci topovski udar ostao bez prsta, a oštećen mu je i sluh. 

Prošloga ljeta ti isti vatrogasci požrtvovno su branili Split od velikog požara, a sada na svom voljenom stadionu moraju strahovati za život. Teško je objasniti što je u glavama budala koje iz utakmice u utakmicu Hajduka bacaju opasna pirotehnička sredstva u teren, no teško je objasniti i što je u glavama onih koji to ne sprečavaju.

Navijači Hajduk Dinamo
1/7

Krivaca je mnogo, no počnimo redom. Osim tih budala, huligana, najveći krivac je Hajduk. Jer, ni sadašnja, a ni prošla uprava nikada jasno nije osudila takvo ponašanje. Nikada nisu poviknuli: ”Vi koji bacate pirotehnička sredstva ste huligani, ne želimo vas na tribinama!”. Posljednje uprave Hajduka za takvo nešto nemaju snage, jer ne žele se zamjeriti Torcidi.

A učinili su jako malo da to spriječe.Samo najnaivniji misle da je klub, odnosno zaštitarska služba koju je klub angažirao, baš tako nemoćna u sprečavanju unošenja takvih predmeta na tribine. Klub, da je pravi, već bi jučer otkazao suradnju sa zaštitarskom službom koja pregledava navijače na ulasku u stadion. A javna je tajna da navijači u suradnji s nekim zaštitarima to olako unose.

A za to je u konačnici odgovoran klub. I zato, Hajduk nakon jučerašnjeg incidenta zaslužuje drakonsku kaznu. Huligane koji su bacali topovske udare treba poslati u zatvor, a sve tribine Poljuda zatvoriti na nekoliko idućih utakmica. Barem na pet, šest, pa će onda možda i odgovornima doći u glavu da takve stvari više ne smiju ponavljati. Iako, ne treba miješati obične navijače s huliganima. Jer svi normalni osudili su jučerašnji veliki incident.

>> Pogledajte i Bilićev put od Hajduka do Al Ittihada

Ključne riječi

Komentara 129

Avatar nisam_robot
nisam_robot
23:04 29.09.2018.

Odlican clanak. Ja bih moj Hajduk jos stroze kaznio, a i idgovorne u NHajduk i Torcidu zabranio. Ustvari nemogu ni sam vjerovati da kao navijac u 3 generaciji tako razmisljam.

KO
kompakt
23:09 29.09.2018.

Udruga naš hajduk mjenja ime u udruga huliganski hajduk.

Avatar zagorac2
zagorac2
00:46 30.09.2018.

citam ovaj clanak i nemogu vjerovat da je to VL, pa jos nedavno su nazivali te torcidase herojima, nazivali Ivu Begu herojem, policija i sud su zatvarali i kaznjavali Mamica zato jer je bio napadnut od takovih kosto je Bego,na stranu kaj je Mamic ali je bio napadnut a on placa kazne, opravdavali su sve one prljave uvrede na Janicu, Sukera koji su ikone Hrvatskog sporta i kaj je sad drukce da VL fol sad to osudjuje, svasta ne vjerujem vam ni jedno slovce koje ste u ovom clanku napisali jer vec sutra ce biti opet neka druga pjesma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije