Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolja juniorka svijeta

Hrvatskoj je donijela golem uspjeh, a pripremala se uz bakinu pašticadu

12. Zagreb Ladies Open, Petra Marčinko - Kurumi Nara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
Autori: Anton Filić, Hina
28.01.2022.
u 09:32

Pobjedom nad 16-godišnjom Amerikankom Hovde Marčinko je postala prva hrvatska tenisačica koja se probila u finale nekog juniorskog Grand Slam turnira još otkako je 2014. Jana Fett poražena u dvoboju za naslov pobjednice Australian Opena

Trenutačno najbolja tenisačica svijeta u juniorskoj konkurenciji, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko izborila je mjesto u finalu Australian Opena, nakon što je u polufinalu nadigrala Amerikanku Liv Hovde sa 6-4, 4-6, 6-4. Marčinko će se u subotu za naslov boriti protiv 8. nositeljice, 16-godišnje Belgijke Sofije Costoulas koja je sa 6-4, 6-1 pobijedila Australku Charlotte Kempenaers-Pocz.

Pobjedom nad 16-godišnjom Amerikankom Hovde Marčinko je postala prva hrvatska tenisačica koja se probila u finale nekog juniorskog Grand Slam turnira još otkako je 2014. Jana Fett poražena u dvoboju za naslov pobjednice Australian Opena. Ona u subotu može postati četvrtom hrvatskom pobjednicom juniorskog Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji, što je prije nje uspjelo Mirjani Lučić (1997.), Jeleni Kostanić (1998.) i Ani Konjuh (2013.).

Mlada Hrvatica, Petra Marčinko, ranije je ponovila uspjeh Ane Konjuh, blagdane je provela s obitelji uz bakinu pašticadu s njokima i djedovu teletinu ispod peke, a sada je stigla do finala juniorskog Australian Opena.

– Idemo u Australiju 10. siječnja, Australci organiziraju poseban zrakoplov za europske tenisače i naše timove tako da tu ne očekujem probleme. Prije Australian Opena nastupit ću još na jednom turniru, malo za zagrijavanje i adaptaciju. Primila sam prvu dozu, uskoro ću i drugu, želim sebi olakšati život. Nije me strah, vjerujem u znanost – rekla je za Večernji u prosincu 2021. 

U našoj teniskoj sezoni za pamćenje 2021., Petra je dala veliki obol. Šesnaestogodišnja Zagrepčanka najprije je zablistala u travnju kad je na Challengeru u Zagrebu pobijedila iskusnu Japanku Kurumi Naru, u svibnju je bila polufinalistica ITF-ova turnira u Šibeniku, u rujnu je bila u četvrtfinalu juniorskoga US Opena, u studenome je, također u juniorskoj konkurenciji, osvojila dvostruku krunu u Cape Townu, a potom je to isto ponovila na daleko jačem i prestižnijem turniru na Floridi, na čuvenom Orange Bowlu.  

27.04.2021., Zagreb, TC Maksimir - 12. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open. Petra Marcinko, Hrvatska - Kurumi Nara, Japan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prva je tenisačica u povijesti Orange Bowla (u kategoriji do 18 godina), koja je iste godine osvojila dvostruku krunu – pojedinačno i u parovima.

– Trener moje partnerice iz igre parova Diane Šnajder rekao mi je uoči finala parova: “Ako osvojiš i ovo, tad ulaziš u povijest.” Pa, recimo da mi je to bio dodatni motiv – uz osmijeh je rekla Petra za Večernji.

Marčinko je tako postala druga hrvatska juniorka kojoj je pošlo za rukom osvojiti Orange Bowl u kategoriji do 18. godina. Prije toga to je uspjelo samo Ani Konjuh 2012. 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
09:54 28.01.2022.

snažna je Petra...snažna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije