Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVAL. ZA SVJETSKU LIGU

Hrvatski vaterpolisti uz dosta muke pobijedili Francusku: Za peto mjesto s Mađarima

Zagreb: Vaterpolo utakmica 2. kola D skupine FINA Svjetske lige, Hrvatska - Rusija
Slavko Midzor/PIXSELL
29.04.2022.
u 18:55

Uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj je bio Konstantin Harkov s pet golova, dok su po dva dodali Ante Vukičević i Josip Vrlić.

Hrvatski vaterpolisti igrat će za peto mjesto protiv Mađarske, na europskim kvalifikacijama za Svjetsku ligu. U dvoboju za poredak od 5. do 8. mjesta Hrvatska je svladala Francusku 13:12 (2:2, 4:4, 4:3, 3:3).

Poredak u rezultatskom smislu nije važan za Hrvatsku koja je u četvrtfinalu porazom od Italije propustila priliku plasirati se među tri najbolje na ovim kvalifikacijama, što donosi plasman na završni turnir Svjetske lige.

Protiv Francuske je neizvjesnost trajala do samoga kraja. U izjednačenom meču Hrvatska se početkom zadnje dionice odvojila na 13:9, ali su Francuzi minutu prije kraja zabili gol za dolazak na 12:13. No, u završnici su hrvatski igrači sačuvali tu minimalnu prednost.

Uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj je bio Konstantin Harkov s pet golova, dok su po dva dodali Ante Vukičević i Josip Vrlić.

U subotu (17 sati) vaterpolisti Hrvatske i Mađarske će igrati za peto mjesto na natjecanju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar decani
decani
21:19 29.04.2022.

Joooj, naj bolji igrac hrvatske Rus Konstantin! Gotovo je, hrvati su propali i u vaterpolu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije