Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOJIO IH SPORT

Hrvatski sportaš i srpska sportašica ljubavni su par: Da su barem svi tolerantni i normalni

Ljubavni par Antun i Milica
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/15
07.07.2019.
u 07:00

Antuna u Srbiji svi vole i prihvaćaju kao da je član njihova kluba, isto kao i Milicu u Hrvatskoj.

Najbolji hrvatski kajakaš na mirnim vodama, europski prvak i svjetski doprvak u juniorskoj konkurenciji te šesti s prošlogodišnjeg EP-a za seniore Antun Novaković (22) već godinu i pol u sretnoj je vezi s kolegicom Milicom Starović (31) iz Srbije. Njihova romansa dokaz je da ljubav ne poznaje granice. Sreli smo ih u Antunovu rodnom Slavonskom Brodu, gdje u pauzi između brojnih turnira, natjecanja i priprema žive zajedno od početka ove godine. To je mjesto na kojem se nađu i uživaju dok ih ne razdvoje novi sportski izazovi.

– Moglo bi se reći da sam se preselila k Antunu, u zadnjih pola godine u svom Novom Sadu nisam bila ni mjesec dana. Međutim, mi smo više putujuća kuća. Svako malo spakiramo torbe i idemo na pripreme. Ovo je prvi put da smo uspjeli spojiti desetak dana “u bazi” – smije se Milica...

U svjetskom su vrhu

Milica u karijeri ima srebrnu i brončanu medalju sa svjetskih prvenstava, dvije brončane s europskih te zlato s prvih Europskih igara u Bakuu. Oboje su nedavno nastupili na Europskim igrama u Minsku, gdje je Milica unatoč jakoj konkurenciji do posljednjeg trenutka bila u igri za medalju. Na kraju je osvojila četvrto mjesto.

– Mogu reći da sam prezadovoljna premda ostaje žal za medaljom. Nekako me u posljednje tri godine stalno prate ta četvrta mjesta, ali ja znam da sam se maksimalno pripremila i dala sve od sebe. Zato nema mjesta razočaranju – govori Novosađanka kojoj je primarna disciplina jednosjed na 500 i 200 metara iako zapravo vozi sve.

Antun je u Minsku nastupio u jednosjedu na 1000 metara i nakon uspjeha u kvalifikacijama na kraju se morao zadovoljiti šestim mjestom u B finalu.

S obzirom na to da uvjeti za bavljenje kajakom u Hrvatskoj nisu baš sjajni i da je konkurencija u redovima naših susjeda znatno jača, Novaković trenira sa srpskom reprezentacijom, ali kaže da ima svu potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog kajakaškog saveza.

Brođanin je student treće godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dok je Milica diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. Upisala je i doktorat, no priznaje da joj fakultet trenutačno tapka u mjestu jer nije lako uskladiti studij i vrhunski sport. Široj su javnosti njih dvoje postali zanimljivi kada se otkrilo da su zajedno premda oni svoju vezu nikada nisu krili. Upoznali su se na zimskim pripremama u Turskoj 2016./17. i malo-pomalo rodila se ljubav.

– U Turskoj smo se pripremali dva mjeseca, naravno da se kroz tako dugo vrijeme ljudi zbliže. Družili smo se, provodili vrijeme zajedno na treningu i poslije treninga i razvilo se prijateljstvo koje je krajem godine preraslo u ljubav. Na obostrano zadovoljstvo spojio se sportski i privatni život – kaže Antun.

Miličinu utrku Antun je gledao zajedno s njezinim trenerom. Milica je odlično startala, kao nikada u životu. Prvih 250 metara sigurno je vodila, ali onda je počela gubiti snagu. Puhao je jak vjetar u prsa i to ju je na kraju koštalo medalje.

– Navijao sam svim srcem, izgubio sam glas na tribinama. Jednostavno, treseš se i gledaš, srce lupa. Puno mi je teže kada gledam i navijam za nju nego kada sam ja u akciji – otkriva Antun.

Slavonac i Vojvođanka odlično se razumiju kao sportaši. Oboje veslaju jednosjed, dakle najtežu disciplinu u kojoj si prepušten sam sebi i nemaš nikoga drugoga u čamcu. Međusobno se potiču i motiviraju. Uz svoje roditelje, najveća su podrška jedno drugom. Ne treniraju uvijek zajedno, postoji određena razlika između muškog i ženskog sporta, ali svakodnevno zajedno dolaze i odlaze s treninga.

Kako se osjeća Milica dok gleda Antuna na utrci?

Jezivo! Uvijek je uzbudljivo i teško gledati nekoga tko nam je drag i za koga navijamo svim srcem. Kada gledam Antuna, meni doslovno skoči puls, kao da ja veslam!

U jednom intervjuu Milica je, odgovarajući na novinarkin upit, kazala kako je ona osvojila više medalja od Antuna, ali samo zato što je devet godina starija od njega.

Srbi ga vole kao da je njihov

– Pa jednostavno nisam znala kako odgovoriti na to pitanje. Evo, ovaj put ću se ograditi: nismo brojili, ha-ha – smije se 31-godišnja Novosađanka i dodaje:

– Nama je važno da se volimo i da dobro funkcioniramo zajedno. Antun i ja vodimo ne sličan, nego identičan život. U sportu smo i tu se sve razlike minimiziraju.

Antuna u Srbiji svi vole i prihvaćaju kao da je član njihova kluba, isto kao i Milicu u Hrvatskoj. Komentirajući njihovu vezu, netko je lijepo napisao kako bi svima bilo bolje da ima više takvih mladih parova.

– I ja se slažem s tim. Mi gledamo svoja posla, živimo svoje živote, uživamo jedno u drugome. Kada bi svi po tom pitanju bili poput nas, ne mislim u ljubavnoj vezi, ali da su normalni i tolerantni, stvarno bi nam svima bilo bolje – zaključila je Milica.

Ključne riječi

Komentara 67

SP
Savski_pijesak
07:44 07.07.2019.

Dnevna doza bratstva i jedinstva, Decko se otiso malo izvjezbat , vratice se on bez brige , mlad je

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:47 07.07.2019.

Ma neka je njima sve sa srecom. Simpaticni su. Ali da njega svi u srbiji vole kao svoga je tipicno srbovanje. To je samo ako im ides niz dlaku. U lice ti se smiju ali iza ledja je druga stvar. Jos probaj reci nesto kada oni krenu sa svojom mitologijom i onim idiotskim lazima njihove "istorije". Eh onda te dgledaju malo drukcije.

SP
Savski_pijesak
08:00 07.07.2019.

Evo sad na inernetu pretrazivo vasa Austrijska izdanja novina i nigdje nisam naiso na clanak kako se Austrijanka udala za Turcina ili migranta , to bi bila romantika ,svaki dan novi clanak ko nama sa srbima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije