Naslovnica Sport Nogomet

Hrvatski mališani ispred srpskih vršnjaka vikali 'Za dom spremni', pogledajte što je zatim uslijedilo

Video je na svom profilu na Facebooku objavio Peđa Grbin
28. lipnja 2019. u 15:17 268 komentara 58313 prikaza
NK Poljičanin 1921
Foto: Screenshot

"On viče za dom, mi spremni", objašnjava jedan od dječaka svojim suigračima, nakon čega njihov voditelj tri puta euforično uzvikuje "za dom", a oni ostatak kontroverznog poklika. Scena je to iz videa koji se jučer proširio društvenim mrežama, a koji prikazuje male nogometaše kluba Poljičanin 1921 iz Srinjina kod Omiša i to na utakmici protiv Srbije na Katalonskom kupu (Copa Catalunia) održanom u Barceloni. Snimka je postala viralna nakon što ju je na Facebooku podijelio SDP-ovac Peđa Grbin uz komentar da "ovo što je snimljeno nije baš normalno....". Najspornije je što je riječ o uzrastu od 2006. do 2009. godišta, dakle o dječacima od 10 do 13 godina te što ih je na klicanje spornog pozdrava poticala odrasla osoba.

Zdravko i Zoran Mamić 'Perverzna pojačanja' Mamići u Dinamo doveli vlastita nećaka, u Udruzi DTSM zgroženi potezom

Odmah nakon puštanja snimke u javnost, u medijima se oglasio i predsjednik nogometnog kluba Nikola Mužinić koji je ponašanje ekipe pokušao opravdati i to riječima - da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi. Zaključio je i kako se priča želi ispolitizirati. Također, dodao je da su to djeca hrvatskih branitelja koji su i obnovili nogometni klub te da su i svi voditelji branitelji. Nakon što je, naime, NK Poljičanin otišao u stečaj, u Srinjinama je osnovan novi klub pod imenom NK Poljičanin 1921.

- Djeca su se poslije družila sa srpskom ekipom - rekao je Mužinić koji je prozvao Grbina zbog objave snimke. 

Katalonski kup na kojem je sudjelovalo više od 30 država trajao je od 24. do 28. lipnja, a sporna je snimka navodno nastala u četvrtak, predzadnji dan kupa. Iako je većina javnosti osudila ovakav incident, ima i onih koji su na društvenim mrežama branili nogometni klub.

Krepin Diatta Zao komentar Nogometaš savršeno odgovorio manekenki koja ga je ponizila na temelju izgleda

- Vidjeli ste ovaj video od prije početka utakmice, a niste primijetili video s kraja utakmice gdje su djeca zamijenila nacionalna obilježja i s njima se radovala. I ovo treba osuditi, zar ne? Djeca se samo odgajaju da svoje vole, a tuđe poštivaju - napisala je jedna komentatorica uz sliku djece s razmijenjenim zastavama.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • sunce12345:

    Trebali su vikati : Za Irsku spremni ! To nije sablazan političkoj vrhušci....Kako se mladi sele mislim da više nitko neće ništa vikati ,nastati će muk....

  • Milas:

    To je samo dokaz da pozdrav sam po sebi nije zlocinacki vec afirmativan - za dom/domovinu spremni smo polozit i zivot. Danasnji pozdrav vojnika glasi: Pozdrav domovini - pozdrav, ali pozdrave salju bakice s ljetovanja a ne vojnici. Kakva korist ... prikaži još!st od pozdravljanja domovi ne / doma?!

  • didajoza:

    Peđa Grbin je najveći šovinist koji samo teži stvaranju afera u našoj Lijepoj Domovini.