Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAM JEDNU ŽELJU...

Holyfield: Želim biti svjetski prvak s 47 godina

Evander Holyfield
Reuters
30.09.2009.
u 14:28

Evander Holyfield, jedan od najvećih teškaša u povijesti boksačkog sporta, 19. će sljedećeg mjeseca proslaviti 47. rođendan. Prije 48. želi ponovno postati svjetski prvak.

- Kada zauvijek napustim boks, želim to učiniti kao svjetski prvak s 47 godina - izjavio je Amerikanac koji će se početkom studenog boriti protiv sunarodnjaka Derricka Rossyja, 14-rangiranog boksača na WBC-ovu renkingu.

- Mnogi ljudi misle da sam starac, no ja vodim brigu o sebi i u vrlo sam dobroj formi. Želim pokazati ljudima da su, godinama unatoč, moja brzina i moja odlučnost ostale.

Nakon meča protiv Rossyja i pobjede u njemu, što je rasplet kakvog očekuje Holyfield, nada se novoj prilici i borbi za naslov prvaka po WBC verziji, s 38-godišnjim Ukrajincem Vitalijem Kličkom.

- Ukoliko pobijedi Rossyja, za meč s Kličkom doista će postojati velika vjerojatnost - izjavio je Tom Löffler, jedan od promotora u agenciji K2, čiji su vlasnici braća Kličko.

Holyfield će, uspije li u svom naumu, postati najstariji svjetski prvak u povijesti profesionalnog boksa. Georgeu Foremanu to je uspjelo s 45 godina.

Posljednji je meč Holyfield boksao 20. prosinca prošle godine. U Zürichu je izgubio borbu za svjetskog prvaka po WBA verziji od Rusa Nikolaja Valujeva nakon 12 rundi. Svi su složni da je on bio stvarni pobjednik tog meča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije