Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTUJU U KOPRIVNICI

Hajduk prima udarac za udarcem! Kalinić otpao za iduću utakmicu

Zagrijavanje nogometaša uoči početka utakmice 30. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
15.04.2024.
u 14:00

Kalinić se Hajduku ponovo pridružio tijekom zimskog prijelaznog roka. Za sada je nastupio osam puta i postigao jedan pogodak. Premda nema kontinuitet igre, protiv Osijeka je odigrao solidnu partiju i u više navrata bio vrlo opasan za gol gostujuće momčadi

Hajduk je u nedjelju upisao peti poraz u nizu, četvrti na Poljudu. Osijek je na praznom splitskom stadionu svladao bijele rezultatom 1:2. Strijelci su u utakmici 30. kola Hrvatske nogometne lige bili Anton Matković u 19. i Ramon Mierez u 42. minuti. Za domaću momčad zabio je Aleksandar Trajkovski u 28. minuti.

Ostao je tako Hajduk na 55 bodova i sve dalje od Dinama i Rijeke. Plavi su u 30. kolu svladali Goricu (0:2), dok je Rijeka slavila u derbiju protiv Istre (0:2). Momčad Željka Sopića je i dalje vodeća sa 68 bodova, dok Dinamo ima 63 boda i utakmicu manje. Hajduk se samo čudom može domoći prvoga mjesta koje čeka već gotovo dva desetljeća, a realnije je očekivati da će se nastojati održati na trećem mjestu koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

GALERIJA Hajduk ponovo poražen na Poljudu! Osijek gurnuo bijele još dublje u ponor

Zagrijavanje nogometaša uoči početka utakmice 30. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka
1/58

Međutim, u nastojanjima da pristojno privedu sezonu kraju odmažu im brojne ozljede važnih igrača. Lovre Kalinić i Ivan Lučić su obojica ozlijeđeni pa je u nedjelju na golu debitirao 19-godišnji Borna Buljan. Ozlijeđen je vjerojatno najvažniji igrač momčadi Marko Livaja. Uz njega nastupati ne mogu Zvonimir Šarlija, Dario Melnjak, Mihael Žaper. Na zagrijavanju prije Osijeka ozlijedio se Fahd Moufi.

Sada tom popisu otpisanih valja pridodati i napadača Nikolu Kalinića koji je protiv Osijeka odigrao sasvim solidnu utakmicu te je u nekoliko navrata iz situacija koje nisu obećavale stvarao lijepe prilike. Dakle, splitski klub na svog napadača neće moči računati u subotu kada gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Ovoga puta razlog nije ozljeda, već akumulirani treći žuti karton.

Kalinić se Hajduku ponovo pridružio tijekom zimskog prijelaznog roka. Za sada je nastupio osam puta i postigao jedan pogodak. Jure Ivanković koji je na klupi zamijenio Mislava Karoglana objasnio je zašto je u vrhu napada igrao Aleksandar Trajkovski, a ne Kalinić. "Nikola nije spojio tri utakmice u tjedan dana već duži period. Odlučili smo ne riskirati ozljedu. Tijelo mu nije bilo spremno", objasnio je.

VIDEO Potres u Hajduku: Smijenjen predsjednik Lukša Jakobušić!

Komentara 1

KU
kuglanje
15:01 15.04.2024.

Šta su tog PANJA uopće vračali. Zadnji 5 godina je više bolestan nego trenira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije