Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL 30. KOLO

Hajduk ponovo poražen na Poljudu! Osijek gurnuo bijele još dublje u ponor

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/58
Autori: Hina, Večernji.hr
14.04.2024.
u 18:39

Dvoboj 30. kola HNL-a između Hajduka i Osijeka pratimo u tekstualnom prijenosu na našem portalu

HAJDUK - OSIJEK 1:2

Strijelci: Trajkovski (28') / Matković (19'), Mierez (42')

HAJDUK: Buljan - Odjidja-Ofoe, Uremović, Prpić, Hrgović - Sigur, Krovinović, Pukštas - Kleinheisler, Trajkovski, Brekalo

OSIJEK: Kolić - Guedes, Duarte, Mkrtčjan, Jurišić - Nejašmić, Bralić - Pušić, Bukvić, Matković - Mierez


SAŽETAK UTAKMICE:

U susretu 30. kola SuperSport HNL-a Osijek je pred praznim tribinama poljudskog stadiona pobijedio Hajduk sa 2-1 nanijevši Splićanima već peti uzastopni poraz. Bila je to i druga uzastopna pobjeda Osijeka na Poljudu nakon slavlja u listopadu 2023. godine kada su gosti u debiju Zorana Zekića na klupi pobijedili sa 2-0. Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28).

Gosti su poveli u 19. minuti lijepim golom 18-godišnjeg Antona Matkovića. Prvo je pucao Roko Jurišić, lopta je pogodila Filipa Uremovića i odbila se do Matkovića koji je iskosa s lijeve strane precizno pogodio za 1-0. Bio je to njegov drugi gol sezone nakon što je prvi postigao u Maksimiru protiv Dinama.

GALERIJA Hajduk ponovo poražen na Poljudu! Osijek gurnuo bijele još dublje u ponor

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/58

Hajduk je uspio izjednačiti u 28. minuti. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Trajkovski rutinski zabio glavom za izjednačenje. Gosti su do nove prednosti stigli u 42. minuti, a svoj 13. gol ove sezone zabio je Argentinac Mierez. U 62. minuti gosti su imali još jednu sjajnu priliku, Mierez je glavom prebacio loptu za utrčalog Domagoja Bukvića koji je ušao u šesnaesterac i pucao, ali je mladi Borna Buljan odbio loptu u korner.

U 66. minuti je Hajduk bio blizu izjednačenja, no Perišićevo oštro dodavanje je skrenuo vratar Franko Kolić. Još bolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, ali je Uremović promašio praktički nemoguće nakon Brekalova ubačaja iz kornera. Četiri minute kasnije Sahiti je ubacio, a Kalinić pucao glavom, ali je goste spasila stativa.

Pet minuta prije kraja pokušao je i Sahiti, ali ostalo je 1-2. U 90. minuti goste je spasio Kolić s dvije fantastične reakcije. Ubacio je Kalik s lijeve strane na glavu Pukstasa koji je pucao i kada se već činilo kako će biti gol, Kolić je sjajno reagirao. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac s 2-3 metra obranio Kolić.

U posljednjem susretu kola od 19 sati se sastaju Istra 1961 - Rijeka. Rijeka vodi na ljestvici sa 65 bodova, Dinamo ima 63, a Hajduk 55 bodova. Osijek je ponovo četvrti sa 45 bodova, a peta Lokomotiva ima bod manje.

Foto: SofaScore


PRIJENOS UŽIVO:

90' + 8 - Kraj utakmice!

90' + 7 - Žuti karton za Kolića zbog odugovlačenja.

90' + 7 - Dobar ubačaj Kalika na Kalinića, ali napadač ne uspjeva doći do lopte.

90' + 6 - Gržan ulazi umjesto Gedesa. Almasi ulazi umjesto Miereza.

90' + 5 - Sudac Jović kaže da nema penala za igranje rukom. Osječani su vidno nezadovoljni.

90' + 3 - Mierez je došao pred golom do lopte i zapucao. Pucao je, ali uklizuje Mierez i nije sigurno je li igrao rukom. Provjerava se situacija na VAR-u.

90' - Pet minuta nadoknade na Poljudu.

90' - Nevjerojatne dvije obrane Kolića. Pukštas nakon ubačaja puca glavom, ali vrškom prstiju brani Kolić. Zatim se lopta vraća do Kalinića, ali sjajnu obranu upisuje vratar Osijeka. Na kraju treba liječničku pomoć jer se zabio u svog suigrača.

89' - Ubačaj Perišića ovoga puta, ali Kolić to hvata u ruke pod prekršajem. S druge strane je brzo uslijedio napad, no Omerović se spetljao.

88' - Nakon kornera je Brekalo uputio ubačaj u peterac, ali Kolić to hvata u ruke. Još je malo ostalo Hajduku da spriječi novi poraz.

86' - Dalekometni udarac Sahitija prolazi pokraj gola. Reagirao je Kolić, no imao je sreće što ova lopta nije bila dovoljno precizna.

84' - Nova promjena Zekića. Omerović ulazi umjesto Pušića.

81' - Pušić je jako loše dodao i Sahiti mu je uzeo loptu. Čokaj je zatim morao napraviti prekršaj kako bi spriječio kontru, ali cijena je bio žuti karton.

80' - Kalinić je požutio. Laktom je u vrat pogodio Mkrtchyana. Odmah nakon, Odjidja odlazi s terena, a Dajaku je ušao u igru.

78' - Ubačaj Sahitija s ruba šesnaesterca na Kalinića koji je uspio dobiti zračni duel i leđima okrenut zapucati glavom. Nedostajalo je Hajduku sreće. Vratar Osijeka nije mogao reagirati, ali lopta je pogodila stativu.

74' - Brekalo je ubacio, a Prpić prebacio na drugu vratnicu. Lopta je bila pred Uremovićem koji ju je trebao samo gurnuti u gol, no nije stigao na nju. Velika prilika propuštena, a u ovom bi trenutku za Hajduk mogla biti kobna.

71' - Bukvić je zapucao nakon lijepe akcije, ali odbija se to od bloka. Išli su na loptu Mierez i Buljan, ali vratar Hajduka prvi je na njoj. Nalet gostiju završava prekršajem Mkrtchyana.

69' - Brekalo je došao do lopte u kaznenom prostoru i uputio nešto između dodavanja i udarca, ali Kolić je ponovo siguran.

66' - Hajduk je imao sjajnu priliku za izjednačenje. Duga lopta Perišića prema Kaliniću otvorila je prostor na lijevoj strani. Kalinić mu je dodao prema bližoj stativi, a Perišić je pokraj vratara Osijeka pokušao to proslijediti na drugu stativu za Sahitija. Ipak izbio je to Kolić i spasio svoju momčad.

63' - Kleinheisler, Krovinović i Trajkovski izlaze. Perišić, Kalik i Nikola Kalinić ulaze.

62' - Nenadanu je šansu sada imao Bukvić. Mierez je dobio zračni duel i poslao između dvojice za Bukvića koji se sjurio prema Buljanu. Vratar Hajduka je malo dotaknuo loptu i tako uništio 'zicer' Osječana.

59' - Osijek se s nekoliko lijepih dodavanja otvorio prema napadu, ali loš šut na kraju završava kao lak plijen za vratara Hajduka.

57' - Sahiti je ušao u igru i odmah dobio žuti karton zbog prekršaja na Pušiću.

55' - Hrgović se ozlijedio i morao izaći iz igre. Umjesto njega je u igri Sahiti.

52' - Gedes je potegnuo loptu u kazneni prostor, ali loš centaršut završava u bloku. Trebao je to jednostavno očistiti Hajduk, no obrana se ponovo spetljala i umalo predala loptu protivnicima pred vlastitim golom. Imali su sreće ovoga puta pa se od Miereza nije odbila jednom od igrača Osijeka.

51' - Još jedan udarac Bušića, ali ovoga puta visoko iznad gola.

49' - Bušić je lijepo zapucao. Išlo bi to u okvir gola, ali loptu je dirao Prpić. Iz kornera gosti nisu uspjeli ništa napraviti.

48' - Kleinheisler je uputio prizeman udarac iz daljine. Ponovo to dolazi u ruke gostujućeg vratara.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!


45' + 2 - Prvo poluvrijeme je završilo!

42' - Osijek je dobro napao, a odgovor Hajduka bio je izrazito loš. Najprije se Matković sjurio u kazneni prostor, no zaustavio ga je Uremović. Lopta odlazi kod Odjidje koji šalje slabo i sporo dodavanje pred samim vratima. Loptu pred Krovinovićem uzima Bukvić i šalje ju na Miereza koji iz okreta puca ravno u Hajdukovu mrežu.

40' - Bukvić je ubacio u peterac na Miereza. Lopta je bila poprilično niska pa nije uspio dobro igrati. 

28' - Trajkovski zabija za izjednačenje! Brekalo je prošao pokraj Mkrtchyana i poslao loptu na glavu Trajkovskog na drugoj stativi koji ju lako glavom skreće u gol. VAR provjera je pokazala kako je sve bilo regularno.

23'  - Kleinheisler je uspio ući s loptom u kazneni prostor i osloboditi prostor za udarac, ali šalje loptu ravno u ruke vratara.

18' - Lijep udarac Matkovića završava u golu Hajduka. Osijek vodi na Poljudu. Prvi je pucao Bralić, ali udarac je završio u bloku. Lopta se odbila do Matkovića koji je prišao malo bliže golu i sjajnim udarcem poslao loptu pokraj Sigura i Uremovića. Mladi vratar Hajduka pokušao je braniti, ali nije ništa mogao.

17' - Uputio je Trajkovski dobar udarac s desne strane, ali brani vratar Osijeka.

15' - Mierez je došao do lopte pred golom Hajduka, ali ključno dodavanje pred vratima presjekao je Uremović. Zatim lijep ubačaj Guedesa, ali nije ta lopta uspjela doći do njegovih suigrača. Puno trke pred domaćim golom završilo je povoljno za bijele.

9' - Zapucao je Krovinović iz daljine, ali lopta odlazi u blok pa korner. Ubačaj je završio kod Kleinheislera koji se lažnjakom rješava igrača Osijeka i lijepo udara po golu, ali se opet odbija od bloka. U drugom ubačaju iz kuta Hajduk nije ništa uspio napraviti, a Osijek nije bio dovoljno brz da po očišćenoj lopti povuče kontru.

8' - Loše dodavanje među braničima Hajduka presjekli su napadači Osijeka. Pokušaj dodavanja u peterac splitske momčadi presječeno je. Vrlo miran početak utakmice bez puno akcije i osobitih prilika.

1' - Osijek je dobro započeo utakmicu. Bukvić je povukao napad prema golu domaćina, ali naposljetku puca u blok.

1' - Utakmica je počela!


15.50 Stigli su sastavi današnjeg dvoboja na Poljudu! Podsjetimo, igrat će se bez gledatelja zbog kazne Hajduku poradi navijačkih incidenata nakon dvoboja s Dinamom u polufinalu Kupa. Na golu domaćih danas je Borna Buljan, a priliku je u špici napada dobio Trajkovski.


Najava // piše: Hrvoje Delač

U 30. kolu HNL-a Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek u ozračju koje je dijametralno suprotno od onog kakvo su Splićani očekivali. Naime, svi zaljubljenici u Hajduk očekivali su da će u ovoj fazi natjecanja njihov voljeni klub biti u borbi za naslov i pred punim tribinama boriti se za važne bodove, a realnost je takva da je Hajduk ispao iz borbe za trofeje, ima četiri poraza u nizu (tri u prvenstvu i jedan u kupu), a tribine će biti prazne zbog kazne radi divljanja navijača. Uz sve to, splitski klub nakon poraza od Rijeke smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušića, sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je odlazak na kraju sezone, a otišao je i trener Mislav Karoglan. Momčad će do kraja sezone voditi njegov pomoćnik Jure Ivanković.

– Razgovarao sam s igračima, svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produljiti svoj boravak na Poljudu. Bit će prostora za mlađe igrače, da dobiju priliku i skupljaju iskustvo – kazao je trener Ivanković.

Hajduk ima problema s ozljedama, Livaja, Šarlija i Uremović nisu u najboljem stanju, a ozlijeđena su i oba vratara, zbog čega će od prve minute u HNL-u debitirati Borna Buljan, mladi vratar koji je branio za juniore Hajduka u poznatom pohodu na finale Lige prvaka mladih.

Osijek u Split dolazi u nizu od svije gostujuće pobjede, protiv Slaven Belupa i Rudeša, a napadač Ramón Mierez, koji Splićanima uvijek stvara velike probleme, nada se nastavku dobrog niza.

– Kao napadaču, uvijek mi je važno da zabijam, ali bez pomoći suigrača ne bih uspijevao to što radim. Ako puno radimo, možemo puno toga i postići. Uvijek se dobro osjećam na Poljudu, nadam se da će tako biti i sada, rekao je Mierez koji je u jako dobroj formi. Naime, od posljednjih 17 pogodaka njegove momčadi, upravo je Argentinac golom ili asistencijom sudjelovao u njih deset.

Komentara 17

Avatar suludih10
suludih10
17:18 14.04.2024.

Naprijeeeed Osijeeeeeekkkkkkkkkk!

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
18:26 14.04.2024.

Nema penala nema bodova.

BU
bubimir
18:37 14.04.2024.

Ovaj novi trener Hajduka je zanimljiv materijal, ali ne za stadion nego ako se bude snimalo nastavak Malog mista, idealan za ulogu Servantesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije