Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITALA JOJ

FOTO Kolinda poslala poruku hrvatskoj senzaciji Dini Levačić: Moja heroina

Kolinda Grabar Kitarović/Facebook
22.03.2023.
u 15:45

Dina je srušila rekord 2022. preplivavši Gibraltarski prolaz za tri sata i tri minute, i to u običnom kupaćem kostimu. Projekt Oceans Seven počela je još 2017. kad je svladala tri velika maratona, mostove Manhattana, prolaz Catalina i La Manche

Hrvatska plivačica Dina Levačić (27) na Novom Zelandu upisala se u povijest. Splićanka je završila preplivavanje Cookovog prolaza, posljednjeg kanala koji joj je nedostajao u kolekciji takozvanih "Oceanovih sedam", i time postala najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton.

 Na cilj je Levačić stigla nešto prije 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu nakon 11 sati plivanja, uz visoke valove i temperaturu mora od oko 16 stupnjeva. Izniman pothvat usput se dobro isplanirao i vremenski jer ga je Dina zaključila baš na svoj 27. rođendan. Ukupno je 23. osoba u povijesti koja je preplivala svih sedam velikih kanala. 

Čestitarima se pridružila  Kolinde Grabar-Kitarović. Bivša predsjednica Republike Hrvatske objavila je prigodnu fotografiju i napisala je na Facebooku:

- Dobro došla doma, Dina Levačić! Šaljemo ti puno pozdrava iz Indije. 

Prije tjesnaca između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda, Dina, inače magistrica edukacijske rehabilitacije, je redom preplivala kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Molokaʻi na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

 

Komentara 3

DU
Deleted user
15:58 22.03.2023.

kolindice, mogu li se tako prosječni stanovnici države kojoj si ti bila poglavarica tako šetati od nemila do nedraga po svijetu kao ti ?

TR
Travno221
17:20 22.03.2023.

Je li osvojila neku medalju na nekom natjecanju ili to samo onako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije