Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO FEDERERA I NADALA

Đoković šesti put osvojio Wimbledon: Na putu je postati najveći tenisač u povijesti!

Foto: Reuters
1/16
11.07.2021.
u 18:34

Matteo Berrettini se borio, ali nije imao rješenja za Srbina kojem je ovo 20. Grand Slam u karijeri i treći ove godine!

Novak Đoković osvojio je šesti naslov u Wimbledonu nakon slavlja protiv devetog tenisača svijeta i sedmog nositelja Mattea Berrettinija iz Italije. Pobijedio je 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3 za tri sata i 24 minute igre. I tradicionalno pojeo komadić trave!

>>> Novak Đoković dao vrijedan poklon majci Dražena Petrovića

Za Srbina, uvjerljivo najboljeg tenisača današnjice, ovo je treći Wimbledon zaredom, treći Grand Slam u sezoni i 20. u karijeri - čime se na vječnoj listi izjednačio s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Foto: Reuters

Ujedno, sad je korak do toga da postane prvi u povijesti koji je osvojio sva četiri velika turnira u jednoj godini. Gledajući ukupno, to je uspjela samo Steffi Graf 1988. Uspjehu je te godine pridodala i Olimpijske igre u Seulu. Novak ima priliku i to izjednačiti ukoliko osvoji zlato u Tokiju.

Ali, nije bilo ni najmanje lako, 25-godišnji Talijan pokazao je zašto se našao u finalu pa postao prvi tenisač u svojoj zemlji kojem je to ikad uspjelo. Čvrst u svakom smislu, jak na servisu i fizički moćan, uz visinu od 196 centimetara, zadavao je devet godina starijem protivniku podosta problema. Ne i dovoljno za nešto više od jednog osvojenog seta.

Foto: Reuters

Osvojio ga je odmah na početku meča i krenuo s velikom prednosti u njegov ostatak, ali umjesto da kapitalizira to što ima, pokleknuo je. Ili je Đoković ubacio u brzinu više. Nije se talijanski tenisač ni okrenuo, a već je bilo 4:0 za Đokovića pa 5:1... U konačnici, 4:6 je djelovalo dobro i činilo se da bi Berrettini mogao u trećem setu iznenaditi, ali ponovno je vrlo brzo ostao bez servisa, koji nije vraćao do kraja.

Samo set od maestralnog uspjeha Đoković je dodatno "poletio" i nije ostavio nikakav prostor mladiću pred kojim je sigurno velika karijera. Možda bi bilo napetije da se nije raspao kod 3:3 pa izgubio servis, a potom i kod 3:5 pa u konačnici izgubio 3:6, ali sigurno će učiti iz grešaka. Ujedno, ovo finale mu može biti poticajno za samopouzdanje u nastavku karijere.

A što se Novaka tiče, nema se što reći. Na putu je postati najveći u povijesti, ako to već nije...

Komentara 78

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
18:44 11.07.2021.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, imao je zanimljivu prepirku sa londonskom publikom u finalu Vimbldona. Igrao se peti gem trećeg seta kada je Beretini imao dve brejk lopte, a londonska publika gromoglasno vikala: „Mateo, Mateo, Mateo“. Đoković je to shvatioio lično, spasao dve brejk lopte i potom dobio gem za 4:2. Novak je, nakon što je spasao drugu brejk loptu, rekao publici: „Ne čujem vas“, što je bio odgovor na ponašanje navijača na tribinama.

DU
Deleted user
18:43 11.07.2021.

GOOOAAAAAAATT. SRBIJA SLAVI 20.GS

PR
pravednik2
18:37 11.07.2021.

Bravooo Nole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije