Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - VARAŽDIN

Dinamo sutra igra utakmicu koja se odgađala od kolovoza, Jakirović: Remetila je pogled na ljestvicu

Zagreb: Sergej Jakirović na konferenciji o utakmici Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
16.04.2024.
u 14:12

– Da, pogotovo je to bilo nezgodno u pogledu na ljestvicu, a pritom u većem dijelu sezone ne znaš kad ćeš igrati tu utakmicu... I pitanje je kad bismo je odigrali da smo, recimo, ostali u Europi, jer raspored je natrpan. Evo, konačno ćemo je odigrati, jasno je da nam je to iznimno važna utakmica.

Dinamo sutra u 17 sati na Maksimiru igra utakmicu protiv Varaždina. To je odgođeni susret koji se prvotno trebao igrati u 5. kolu SuperSport HNL-a još u kolovozu prošle godine. Susret je najavio trener Sergej Jakirović.

– Zadovoljni smo, mislim da smo u dobroj formi s tim da još neke stvari možemo raditi i bolje. Imamo pet pobjeda u nizu što je, naravno, jako dobro, pogotovo u ovom iznimno važnom trenutku za nas kad je svaka utakmica važna i kad se lomi prvenstvo – istaknuo je trener Jakirović.

Varaždin je, dakle, jedini suparnik protiv kojeg će Dinamo još dvaput igrati do kraja prvenstvene sezone. Ova odgođena utakmica vuče se još od rane faze, od 5. kola, dakle kroz veći dio sezone i kao takva je cijelo to vrijeme pomalo remetila pogled na ljestvicu.

– Da, pogotovo je to bilo nezgodno u pogledu na ljestvicu, a pritom u većem dijelu sezone ne znaš kad ćeš igrati tu utakmicu... I pitanje je kad bismo je odigrali da smo, recimo, ostali u Europi, jer raspored je natrpan. Evo, konačno ćemo je odigrati, jasno je da nam je to iznimno važna utakmica. Moramo sve napraviti da osvojimo ta tri boda uz, naravno, sav respekt prema Varaždinu koji je ove sezone pokazao da može odigrati jako dobro, da ga nikad nije lako pobijediti. Uostalom, zadnja utakmica u Maksimiru bila je jako uzbudljiva, pogotovo pred kraj.

Dinamo je jesenas u Varaždinu još na početku dvoboja stvarao brojne prilike, stavljao suparničku obranu na iskušenja, ali domaći su ipak poveli, a Zagrepčani na kraju u završnici osigurali bod. U nedavnom maksimirskom dvoboju zagrebačka je momčad pobijedila s 1:0 tako što je povela pogotkom Brune Petkovića iz jedanaesterca da bi u 81. minuti vratar Ivan Nevistić obranio kazneni udarac Marku Dabri. Varaždinci su se, dakle, pokazali kao iznimno nezgodan suparnik što, naposljetku, pokazuju i dvije nedavne pobjede u gostima protiv Osijeka i Slavena Belupa.

– Da, ispada da oni igraju lakše i bolje u gostima nego kod kuće, sigurno će doći motivirani, razigrani kao, uostalom, i svi drugi koji dođu u Maksimir sa željom da se pokažu u najboljem svjetlu. Na nama je da odgovorimo na pravi način, da nastavimo na valu naših zadnjih dobrih igara. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača, koji su cijelo vrijeme uz nas i koji pune stadione gdje god dođemo, uspjeti osvojiti tri boda.

Kakvo je stanje s kadrom, kako se oporavljaju Moreno Živković, Dario Špikić, Ronaël Pierre-Gabriel?

– Živković je ušao u normalan trening i bit će u rosteru. Špikić je odradio dva puna treninga tako da će i on biti u sastavu. Pierre-Gabriel neće biti spreman za ovu utakmicu – pojasnio je trener Jakirović.

 

Komentara 7

NI
niko63
15:14 16.04.2024.

Koji genijalac, ispada da je dobro da smo ispali iz Europe jer mi je raspored bio prenatrpan. Sad nam je jasno zašto je Dinamo onako igrao u europskim utakmicama. Koji prodavač magle.

Avatar rubinet
rubinet
14:33 16.04.2024.

Zašto se ova utakmica toliko odgađala ? Nedopustivo ! Neozbiljno.

FR
FranjoSS
20:35 16.04.2024.

Da li će igrati i oni igrači kojih nije bilo u Dinamu kada se utakmica trebala odigrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije