Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi u maksimir

VL saznaje: Dinamo ne želi Šikića kao glavnog čovjeka za sport. Previše je blizak s Mamićem

Zagreb: Direktor NK Lokomotiva Božidar Šikić
Emica Elvedji/PIXSELL
16.04.2024.
u 07:00

Od povratka u Zagreb i kandidature za predsjednika Dinama, pa sve do danas nisam se susreo s Božidarom Šikićem, poručio je Zajec

Novi predsjednik Dinama Velimir Zajec uz brojne rošade u organizaciji Dinama uveo je i izravnu komunikaciju s navijačima putem svoje Facebook stranice. A jučer je preko tog kanala demantirao napise jednog tjednika da se sastao s direktorom Lokomotive Božidarom Šikićem.

"Navodi o mojim sastancima s Božidarom Šikićem u društvu Dragutina Kamenskog napisane u jednom mediju nisu istinite. Od povratka u Zagreb i kandidature za predsjednika Dinama, pa sve do danas nisam se susreo s Božidarom Šikićem. Isto tako, sportsku politiku kluba u Dinamu vodi sportski direktor kluba koji je unutarnjim klupskim ustrojem izravno pod mojom ingerencijom. Na prvoj sjednici Izvršnog odbora za tu poziciju kao v. d. imenovan je Marko Marić, koji svojim radom i zalaganjem opravdava povjerenje."

GALERIJA Jakirović je pronašao recept. Dinamo više ne igra jalov nogomet

Zagreb: Direktor NK Lokomotiva Božidar Šikić
1/26

Tim je rečenicama Zajec ustvari poručio da se ulazak Božidara Šikića u Dinamo neće dogoditi, barem dok je on predsjednik. A što je i sasvim logično, budući da je Šikić najstručniji u spektru sportske politike, a u tom je dijelu Dinamo već kadrovski popunjen. Sportski direktor Marko Marić radi jako dobar posao, s njime su u klubu iznimno zadovoljni, a Šikićevim bi dolaskom bio stavljen na marginu. Šikić navodno želi u Dinamo, vidi se na poziciji člana Uprave zaduženog za sportska pitanja, no Dinamu je u ovom trenutku sigurno potrebniji neki vrhunski menadžer koji bi ušao u Upravu.

Također, ulazak Šikića u klub otvorio bi brojna stara pitanja, odnosno pitanje njegova dugogodišnjeg bliskog odnosa sa Zdravkom Mamićem. Njih su dvojica godinama zajedno radili u Dinamu, potom ostvarivali brojne transfere između Lokomotive i Dinama, zajedno su ljetovali, zimovali, bili iznimno bliski. Kako i ne bi kad je Šikić izravno Mamiću donio nekoliko desetaka milijuna eura. Mamić je svojedobno prepoznao Šikićev potencijal i dao mu posao u Dinamovoj omladinskoj školi, a prvi veliki posao Šika je odradio s Modrićem. Kada je Hajduk potjerao 15-godišnjeg Luku, došao je u Dinamo na probu, a bio je toliko malen da ga dva mjeseca nitko nije ni primijetio. A onda je Šikić došao Mamiću i rekao: "Uzmi ovog malog!"

VEZANI ČLANCI:

Brzo je Šikić postao osoba od najvećeg Mamićeva povjerenja te je postavljen za šefa Dinamove omladinske škole. Iz Linza u Zagreb doveo je i Matea Kovačića, prepoznao je talent Milana Badelja, Šime Vrsaljka, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke... Da je odličan u poslu pokazao je i dugogodišnjim radom u Lokomotivi, od kluba bez navijača stvorio je četvrti, peti najjači klub u Hrvatskoj te je iz godine u godinu uspijevao lakoćom stvarati i prodavati igrače.

Po stvarima koje je napravio u karijeri sigurno može konkurirati za ozbiljnu funkciju u Maksimirskoj 128, no ovaj Dinamo krenuo je novim putem i sigurno si neće dopustiti ulazak u klub čovjeka koji je najveći dio uspjeha u karijeri napravio s Mamićem, čovjekom kojeg se nikada nije odrekao. I zato, saznajemo, Dinamo Šikića ne vidi kao čovjeka koji bi im ušao u Upravu i dobio najvažnija zaduženja u sportskoj politici kluba. 

Komentara 13

Avatar Provokator1
Provokator1
08:12 16.04.2024.

pa šta ako je bio dobar s Mamićem ? pa svi sjedite i uživate plodove njegove sposobnosti. Mufljuzi i nesposobne amebe poput Šimića, Šokote i sličnih se uhljebljuju. Nekako sam sve manje sklon dugoročnom optimizmu ...

AG
Agram1960
08:05 16.04.2024.

Trebalo bi bar malo respekta imati prema ljudima koji su svojim radom etablirali Dinamo i RH na medjunarodnoj sceni. Ta vidite što se dogodilo s Hajdukom. Mamić nije uzrok Hajdukove nesreće

KU
Kujttim
08:41 16.04.2024.

Božidara Šikića će očito izolirati. U nogometnom svijetu su takva pravila igre i ako u Dinamu procijene da je Šikić čovjek od povjerenja Zdravka Mamića, ne samo da će ga izolirati, nego su ga spremni utamničiti u Remetinec s kaznenom prijavom da je pronevjerio neki novac iz Lokomotive. To je nogometni svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije