Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK ISTUP

Bivši kapetan Hajduka opleo po HNS-u: 'Tužit ću ih! Obitelj? Postoji puno naziva koji ih bolje opisuju'

Split: Posljednji ispraćaj Željka Mijača
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
18.02.2024.
u 09:22

'Sretan sam što sam odrastao u obitelji u kojoj te otac neće izbaciti iz kuće jer imaš svoje mišljenje i ne bojiš ga se reći'

Ne stišava se pompa oko izjave Roberta Jarnija koju je, sad već prije skoro tjedan dana, dao našem listu. U velikom razgovoru za Večernji list Jarni je među ostalim kazao kako će u dvobojima Dinama i španjolskog Betisa u Konferencijskoj ligi navijati za Betis. Jarni je dio svoje igračke karijere proveo upravo u tom klubu iz Seville, a tamo je, kako je naveo, i sam proveo tri prekrasne godine.

No, na potez bivšeg vatrenog na press-konferenciji uoči utakmice u Sevilli reagirao je aktualni reprezentativac Bruno Petković. Poručio je Jarniju da je "klaun", a takvima je nazvao i sve one Hrvate koji ne navijaju za hrvatske klubove u europskim utakmicama.

Nedugo zatim, Hrvatski nogometni savez smijenio je Jarnija s dužnosti izbornika mlade hrvatske reprezentacije do 17 godina. Također, protiv Brune Petkovića pokrenut je disciplinski postupak, a nakon prijave Marija Lolića, nadzornika NK Mosor iz Žrnovnice. Petković čeka odluku Disciplinske komisije HNS-a po kojoj može biti kažnjen novčano ili suspenzijom do čak šest utakmica neigranja.

Na sve to reagirao je među ostalima i bivši kapetan Hajduka. Hrvoje Vejić bio je kapetan splitske momčadi 2005. godine, kada je Hajduk zadnji puta do danas bio prvak Hrvatske. U svojoj je kolumni za Dalmatinski portal napisao da će tužiti HNS.

Split: Posljednji ispraćaj Željka Mijača
1/4

"Iako je Robertova izjava bila nepotrebna, možda i nespretna, sigurno nije data iz zle namjere i s ciljem da se nekoga isprovocira. I što je najvažnije, iskrena je. Ali, u nekim organizacijama je to zabranjeno pa čovjek dobije otkaz", napisao je Vejić pa nastavio:

"Family, obitelj kažete. Sretan sam što sam odrastao u obitelji u kojoj te otac neće izbaciti iz kuće jer imaš svoje mišljenje i ne bojiš ga se reći. Niste vi obitelj. Za jednu takvu licemjernu organizaciju u kojoj za jedne vrijede jedna pravila, a za druge druga, postoji puno naziva koji vas bolje opisuju."

"I osobno sam nedavno doživio licemjerje samoprozvane Familije, nepoštenje, pogodovanje određenima po babi i stričevima. Izgleda da i za upisat se na Akademiju moraš zvati nekog ministra. Moj će slučaj sigurno dobiti sudski epilog, a vjerujem i Robertov."

"A Petkovićeva izjava?  Petković Jarnija naziva klaunom. Petković moralizira Jarniju, ejj? Treba li veći dokaz koliko nam je nogomet otišao u neku stvar. Motaj kablove, gasi internet", zaključio je Vejić.

Ključne riječi

Komentara 61

PE
peronospora
10:31 18.02.2024.

Poštovani Hrvoje, znam da nikad u životu niste radili neki ozbiljan posao osim ovog naganjanja lopte po livadama, pa hajd' da vam objasnim kako to funkcionira u stvarnom svijetu. Robert Jarni bio je zaposlenik HNS-a; ta firma je njemu isplaćivala svaki mjesec plaću na račun. HNS-u novci ne padaju s neba; on ih dobija s raznih strana, između ostalih i od članova HNS-a a to su i Dinamo i Hajduk i ostali klubovi. Uspjeh Dinama (i Hajduka kad se natječe u Europi) generira lovu koju onda dobija i HNS a bome i ostali klubovi. Kao privatna osoba, bivši/sadašnji/budući igrač bilo čega, Robert Jarni može navijat za koga hoće. No u Ugovoru o radu mu stoji da on mora zastupati interese kompanije koja ga zapošljava. Javnim izjašnjavanjem za Betis, on je u direktnoj suprotnosti sa interesima firme koja mu daje plaću. Drugim riječima, on se direktno izjasnio u korist konkurencije. U bilo kojoj (normalnoj) firmi na ovom svijetu, podrška konkurenciji znači trenutni otkaz i sudsku tužbu. Najčešće niti ne dobiješ priliku pokupiti stvari sa radnog stola. Nadam se da Vam je sad malo jasnije.

DA
DarkoIvica
10:24 18.02.2024.

Kad Torcida fizički prijeti ljudima radi mišljenja o sudačkim odlukama, onda je to u redu jel? Vi ste potpuno zaluđeni ljudi koji nemaju nikakve kriterije niti mišljenje osim Hajduka

PE
Pentagon
10:13 18.02.2024.

Vejiću, pametniji si kad šutiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije