Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET2013

Bivši cedevitaš Gelabale: U Zagrebu mi je bilo prehladno

Gelabale (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
20.09.2013.
u 15:05

– Maljković je najstroži trener kojeg sam dosad imao. Natjerao me na 20 sprinteva - požalio se Francuz

Za razliku od prošlog EP-a kada su igrale u finalu, Španjolska i Francuska ovaj put srest će se već u polufinalu. Mnogi će reći, u finalu prije finala. Doduše, Francuzi ne vole vidjeti Španjolce ni na slici, jer ih uglavnom pobjeđuju u velikim utakmicama.

– Prije dva mjeseca večerao sam s Pauom Gasolom u Barceloni i tada sam mu rekao: \"Čovječe, znaš li ti koliko bih ja više medalja imao da nema Španjolske, da niste tako dobri!\". Za nas su Španjolci referentna točka i velika motivacija – priznao je najbolji Francuz Tony Parker.

Razigravač San Antonio Spursa igrao je protiv Slovenije najbolje dosad na Eurobasketu. Shvatio je da bez njegovih koševa Francuskoj ne ide pa ih je postigao 27.

No, vrijedan posao obavio je bivši cedevitaš Mickael Gelabale. Postigao je sedam koševa, od kojih je najvažniji onaj kada su se Slovenci približili na četiri koša razlike (61:57), te četiri skoka.

(Pre)strogi Maljković

– Izgleda da smo najbolje počeli igrati tek u četvrtfinalu. Ovako dobro svih 40 minuta još nismo igrali na ovom prvenstvu. Protiv Španjolske moramo igrati kao i protiv Slovenije i onda će sve biti moguće – kazao je taj igrač rođen u karipskoj državi Gvadalupi.

Gelabale je igrao protiv svog bivšeg trenera. Slovenski izbornik Maljković vodio ga je u Realu, ali i u Cedeviti.

– Maljković je najstroži trener kojeg sam dosad imao. Doveo me u Cedevitu da pomognem, a onda me na jednom treningu, zajedno sa još trojicom mlađih, \"nagradio\" sa 20 sprinteva.

Jedan od žešćih u njegovoj karijeri bio je i Velimir Perasović.

– On me u Valenciji vodio samo dva tjedna. Znali smo dugo gledati video i čim bismo izašli na parket on bi odmah počeo povisivati ton. Mislio sam u sebi – pa dobro, čovječe, možemo li se zagrijati prije nego što počneš na nas vikati.

Čega se prvo sjeti kada pomisli na Zagreb i Cedevitu?

– Sjećam se jedne pizzerije i odlične pizze, šoping-centra, ali i Cedevitine dvorane u Sportskom domu. Mrzio sam tu dvoranu, bila mi je prehladna, jer ja sam ipak iz toplijih krajeva.

Iz Cedevite u NBA

Nakon što su istekla dogovorena tri mjeseca, Cedevita ga je htjela zadržati, ali nije uspjela.

– S Valencijom sam se dogovorio za odlazak u NBA, a potom je stigao poziv iz Minnesote.

Domovina ga pak zove da večeras (21) da sve od sebe da njegovi tricolori pobijede furiju i poboljšaju za njih vrlo neugodan dosadašnji omjer (5-19). Prije dvije godine Španjolska je u finalu pobijedila s 98:85, uz sjajnu igru Navarra (27 koševa) i Paua Gasola (17 koševa), kojih danas neće biti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije