Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALO BODOVA

Tomić na udaru kritičara: Predao meč jer mu se nije dalo mučiti?

bernard tomić
Foto: PA/Pixsell
15.01.2016.
u 11:22

– Da, rekao sam mu: "Dva meča, bolestan, osvojim turnir, a napredujem samo jedno mjesto." Ne zvuči baš dobro za mene, zar ne – retorički je završio Tomić odgovor na pitanje o razgovoru sa sucem te dodao da će se prema Melbourneu zaputiti kad se dobro odmori.

Dva meča u jednom danu, premalo bodova za veći napredak i trovanje hranom čini se da su natjerali Bernarda Tomića na predaju u dvoboju četvrtfinala na ATP turniru u Sydneyju, zbog čega se Australac hrvatskog porijekla našao na udaru kritičara. 

– Osjećao sam se loše sinoć i bilo mi je teško odigrati dva meča u jednom danu. Bila je dobra odluka ne završiti meč, s obzirom na to da sam bio bolestan – rekao je Tomić na konferenciji za medije nakon dvoboja s Rusom Tejmurazom Gabašvilijem.

No, prvi nositelj turnira imao je nesreću da su kamere i mikrofoni uz teren uhvatili njegov razgovor s Mohamedom Lahyanijem, u kojem se Tomić požalio švedskom sucu da mu se ne isplati mučiti za malo bodova koje može osvojiti te da mu ulazak u finale donosi napredak od samo jednog mjesta na ATP ljestvici. Tomić se samo nasmijao na te primjedbe.

– Da, rekao sam mu. "Dva meča, bolestan, osvojim turnir, a napredujem samo jedno mjesto." Ne zvuči baš dobro za mene, zar ne – retorički je završio Tomić odgovor na pitanje o razgovoru sa sucem te dodao da će se prema Melbourneu zaputiti kad se dobro odmori.

Grigoru Dimitrovu i Viktoru Troickom nije smetalo što su morali odrađivati dvostruki program s obzirom na to da su u četvrtak svi četvrtfinalni dvoboji odgođeni zbog jake kiše. S dvije pobjede ostvarene u petak stigli su do dvoboja za naslov.

Dimitrovu će to biti sedmo finale u karijeri u kojem će se boriti za svoj peti ATP trofej, dok će Troicki pokušati obraniti prošlogodišnji naslov. Dimitrov i Troicki sastali su se prošlog tjedna u 2. kolu turnira u Brisbaneu, a Bugarin je slavio u tri seta.

ATP Sydney – četvrtfinale:

Tejmuraz Gabašvili (Rus) – Bernard Tomic (Aus/1) 6:3, 3:0, predaja

Viktor Troicki (Srb/3) – Nicolas Mahut (Fra) 4:6, 6:3, 6:3

Grigor Dimitrov (Bug/4) – Aleksandr Dolgopolov (Ukr/8) 4:6, 6:3, 6:4

Gilles Muller (Luk) – Jeremy Chardy (Fra/6) 7:6 (5), 6:3

Polufinale:

Viktor Troicki (Srb/3) – Tejmuraz Gabašvili (Rus) 3:6, 6:4, 6:4

Grigor Dimitrov (Bug/4) – Gilles Muller (Luk) 6:2, 7:6 (4)

Australian Open: Jana Fett zaustavljena u 2. kolu kvalifikacija

Hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u noći s četvrtka na petak u 2. kolu kvalifikacija za Australian Open od Amerikanke Nicole Gibbs sa 2:6, 6:7 (4).

Fett je bila posljednja hrvatska predstavnica u kvalifikacijama tako da će u glavnom turniru prvog Grand Slam turnira sezone zaigrati tri naše tenisačice: Ana Konjuh protiv Poljakinje Urszule Radwanske, Mirjana Lučić-Baroni protiv Belgijke Kirsten Flipkens te Donna Vekić protiv jedne od kvalifikantica.

Nakon što je glatko izgubila prvi set, 19-godišnja Zagrepčanka imala je prednost ranog breaka (2-0) u drugom setu, ali nije ju uspjela zadržati protiv 105. tenisačice svijeta i 2. nositeljice kvalifikacija. Tako će finalistica juniorskog Australian Opena iz 2014. godine na prvi seniorski Grand Slam nastup u Melbourne Parku morati pričekati još najmanje godinu dana.

Kvalifikacije Aus. Open, tenisačice – 2. kolo:

Nicole Gibbs (SAD/2) – JANA FETT (HRV) 6:2, 7:6 (4)

>> U drugom kolu mogući dvoboji Čilić - Ćorić i Dodig - Đoković

Komentara 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
13:41 15.01.2016.

Pa? Australian Open je idući tjedan, ako je bolestan, nek se oporavi i tamo ide na najjače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije