Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD želi oslobađanje

Američka zlatna olimpijka ponovno pred ruskim sudom, prijeti joj 10 godina zatvora

Court hearing of U.S. basketball player Brittney Griner
Foto: POOL/REUTERS
1/4
02.08.2022.
u 12:33

SAD su pokušale ishoditi njezino oslobađanje razmjenom zatvorenika kako bi joj pomogle da izbjegne do deset godina zatvora zbog optužbi za transport droge.

Američka košarkašica Brittney Griner vratila se u utorak pred ruski sud jer su SAD pokušale ishoditi njezino oslobađanje razmjenom zatvorenika kako bi joj pomogle da izbjegne do deset godina zatvora zbog optužbi za transport droge.

Griner, dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje s reprezentacijom SAD-a i zvijezda Ženske nacionalne košarkaške asocijacije (WNBA), zadržana je u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo 17. veljače sa spremnicima za vape koji su sadržavali ulje hašiša u njezinoj prtljazi.

Američki državni tajnik Antony Blinken izjavio je u srijedu da su SAD dale "značajnu ponudu" Rusiji za oslobađanje američkih državljana zatočenih u Rusiji, uključujući Griner i bivšeg marinca Paula Whelana.

U.S. basketball player Brittney Griner, who was detained at Moscow's Sheremetyevo airport and later charged with illegal possession of cannabis, is escorted before a court hearing in Khimki outside Moscow, Russia August 2, 2022. Natalia Kolesnikova/Pool via REUTERS Photo: POOL/REUTERS
Foto: POOL/REUTERS

Izvor je rekao da je službeni Washington voljan razmijeniti osuđenog trgovca oružjem Viktora Bouta, poznatog kao "Trgovac smrti".

Rusija je rekla da još nije postignut dogovor, a Griner vjerojatno neće biti razmijenjena dok ne bude donesena presuda, što bi moglo biti sredinom kolovoza.

Griner (31) je priznala krivnju za optužbe protiv nje, ali je zanijekala da je namjeravala prekršiti ruski zakon. Dvostruka olimpijska pobjednica posvjedočila je prošlog tjedna da ne može razumjeti kako su patrone za vape završile u njezinoj prtljazi, nagađajući da ih je vjerojatno nenamjerno spakirala dok se žurila otići.

Griner se žurila pridružiti svojoj ruskoj ekipi UMMC Ekaterinburg za doigravanje nakon što je neko vrijeme provela kod kuće u Sjedinjenim Državama.

Video - Aco napao Rađu zbog Bojana, otkrio istinu o Draženu i Zvezdi, priznao Tedeschiju da je greška

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije