Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravo je, nije zdravo...

Mislili ste da znate pravila? Bananu treba jesti dok je zelena, a pire krumpir zaobilaziti u širokom luku

Banana
Foto: Shutterstock
1/2
15.07.2014.
u 14:00

Istraživanje koje je trajalo 15 godina otkriva što i kako jesti za zdravlje i vitku liniju. Profesor biokemije Rodney Bilton tvrdi da je otkrio sirove činjenice o zdravoj prehrani. Primjerice, banane treba jesti dok su – zelene

Zdravo je, nije zdravo. Zdravo je, nije zdravo. Zdravo je, nije..... Mogli bismo tako u nedogled.

Svako malo znanstvenici objave rezultate istraživanja koji bacaju novo svjetlo na dojučerašnje istine o hrani.

Smijemo li jesti masti? Hoće li nas ugljikohidrati udebljati? Trebamo li jesti zelene banane? Pitanja je pregršt, a odgovora barem još toliko.

Što i kako jesti danas savjetuje profesor biokemije Rodney Bilton sa Sveučilišta Liverpool John Moores. Treba li ga poslušati?

Morat ćete odlučiti sami, no u prilog mu ide to što se navedenim pitanjem bavio čak 15 godina te su njegovi zaključci rezultat dugogodišnje analize. Kaže da je otkrio sirove činjenice, poduprte znanošću, o tome što i kao jesti za zdravlje i vitku liniju.

>>Opasnost za zdravlje: Ne perite sirovu piletinu prije pripremanja

>>Što možete jesti, a što ne nakon isteka datuma 'najbolje upotrijebiti do...'

>>Mislili ste da znate ispeći piceka? 5 pogrešaka koje vjerojatno radite s piletinom

Komentara 12

CO
coolman
14:08 15.07.2014.

Najnovija istraživanja sveučilišta u "Ptiujnoloutevoliuuki" potvrđuju da je banane najzdravije jesti sa korom, ili još bolje , jesti samo koru od banane.

Avatar liquidsky
liquidsky
15:17 15.07.2014.

Profesor Bilton banane vjerojatno konzumira analno.

CH
chemica
14:40 15.07.2014.

Pretjerivanje. Koliko vidim iz orginalnog teksta, navodnom velikom znastveniku je najveći problem u prehrani šećer. Pire krumpir oslobađa više šećera jer ga zdrobiš pa ga je zato bolje narezati na kriške. Mislim da bi bilo korektno da se dodatno naglasilo kako se radi o preporuci za šečeraše, a da od pire krumpira još nitko nikada nije dobio dijabetes. Zdrav organizam se sigurno neće razboljeti od pirea pa makar ga čovjek jeo svaki božji dan. Što bi se reklo, lik je promašio "ceo fudbal". Biokemijski, šećer daje organizmu neophodnu energiju, a ovaj "veliki" biokemičar ga proglašava neprijateljem ljudskog zdravlja. I to njegove prirodne izvore! Ajde da je digo halabuku zbog gaziranih pića. ali šećer iz banane i krumpira...Možda je vrhunski biokemičar, ali o medicini nema blagog pojma. Samo diže paniku, a laici se odmah uhvate ko muhe na...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije