Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožavani desert

Danas je dan brownie kolača: Imamo priču o nastanku i genijalni recept Jamie Olivera

Pixabay
08.12.2021.
u 14:20

Kako im odoljeti?

Prvi browniesi napravljeni su 1800-ih, ali tadašnji recept bio je nešto drugačiji nego danas - sadržavali su orahe i bili su premazani marmeladom od marelica. Danas se, po toj recepturi, mogu pronaći još samo u Palmer House hotelu u Chicagu. 

Kroz godine je recept prolazio kroz mnogo kuhinja, pa su tako nastale i brojne verzije - s Nutellom, voćem, bijelom čokoladom, raznim orašastim plodovima, keksima... 

Kako prenosi Days Of The Year, danas, 8. prosinca obilježava se dan ove, mnogima omiljene slastice, a tim povodom mi donosimo recept Jamie Olivera kojim se možete počastiti.

Treba vam:
200 g tamne čokolade, otprilike 70 posto kakaa
250 g maslaca
75 g suhih višanja ili drugog voća, po želji
50 g sjeckanih orašastih plodova
80 g kakaa u prahu 
65 g brašna 
brašna 1 žličica praška za pecivo
360 g šećera 
4 velika jaja 

Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle

Priprema: 

Upalite pećnicu na 180°C, a četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje.

Čokoladu razlomite i istopite na pari zajedno s maslacem. Miješajte povremeno. Kada je skroz otopljena, dodajte joj voće i orašaste plodove. 

U jednu posudu kroz sito dodajte kakao i brašno, a zatim prašak za pecivo i šećer. Promiješajte i dodajte suhe sastojke u čokoladu, piše JO.

Istucite jaja mikserom i dodajte ih u dobivenu smjesu, pa sve dobro promiješajte i izlijte u kalup. Pecite oko 25 minuta. Kada se ohlade posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Prženi krumpirići i čokolada uništavaju vam san

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije