Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Omiljeni cvijet blagdana: Donosimo trikove uz koje će božićna zvijezda trajati što dulje

Tomislav Miletic/PIXSELL
08.12.2021.
u 06:59

Njezino vrijeme je stiglo - božićna zvijezda preplavila je domove, a mi vam otkrivamo kako da je održavate.

Ovom cvijetu odgovara temperatura oko 18-20°C. Previsoka temperatura je razlog zbog kojeg će uvenuti ranije. Nemojte ju držati blizu izvora topline, a imajte na umu da voli puno svijetla. Treba ju povremeno rotirati kako bi svi cvjetovi i listovi dobili jednako svjetlosti. 

Zalijevajte ju odozdo, svakih četiri do pet dana. Napunite podložak vodom i pustite da popije sve nekih 30 minuta. Nakon toga višak vode prolijte. 

Lud je za Božićem, pa je okitio kuću s 30.000 lampica: "Samo želim usrećiti ljude"

Ako ju želite zadržati, nakon što otpadnu listovi (obično u ožujku), biljku treba orezati na 10-15 cm visine iznad korijenova čvora.

Tako se omogućuje cvatnja sljedeće godine jer se cvijet formira na jednogodišnjim granama. U svibnju ili lipnju presadite božićnu zvijezdu u mješavinu zemlje za cvijeće, treseta i pijeska, te počnite obilnije zalijevati biljku. 

Stavljate li i vi ovako lampice na drvce? Cijeli život to radite – krivo!

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije