Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega u hladne dane

Dermatolozi otkrili kada treba nanijeti kremu na ruke: Odmah nakon pranja ili nešto kasnije?

Pixabay
07.12.2021.
u 12:30

Birajte one kreme koje su bogate uljima i maslacima, poput zobenog i shea.

Niske temperature i suhi zrak isušuju našu kožu, a posebno su, uz lice, pogođene ruke koje su najviše otkrivene. Ne nošenje rukavica i nedovoljna njega mogu dovesti do pucanja kože i crvenila, svrbeža, pa čak i stvaranja ranica. 

Dermatolozi upozoravaju da se ne dovedete do tog stanja jer će biti potreban dulji period da sve zaraste i vrati se na staro i dodaju da je prevencija zapravo vrlo jednostavna. Ne trebaju vam skupi preparati niti puno vremena, bitno je samo da ruke redovito mažete kremom kako biste nahranili kožu. 

Ipak, jedna stvar je bitna - kada ih mažete. Dermatologinja Whitney Bowe kaže kako je vrlo važno da kremu nanesete odmah nakon pranja, negdje minutu do dvije. Hidratantna krema vratit će vlažnost i mekoću koži, ali nemojte odgađati taj postupak nakon što ih operete.

U trendu je obrnuto pranje kose: Prvo regenerator, pa šampon!

"Propustit ćete taj kratki period dok su ruke vlažne da dobro utrljate sve hranjive sastojke. Kada voda ispari, odnosno kada se ruke posuše na zraku, zapravo su još više suhe, posebno ako ste ih oprali u toploj vodi."

Imajte uvijek kremu negdje pri ruci kako biste je mogli upotrijebiti odmah nakon pranja i nanošenja dezinfekcijskog gela. 

Birajte one kreme koje su bogate uljima i maslacima, poput zobenog i shea, prenosi MBG.

Pranje ruku je "pola zdravlja", ali mnogi to rade pogrešno: Pročitajte upute!

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije