Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival svjetskog kazališta

Stiže predstava o kolektivnom samoubojstvu cijele obitelji

22.09.2021.
u 12:59

25. rujna u HNK Zagreb gledat ćemo predstavu “Obitelj” redatelja Mila Raua, u produkciji belgijskog kazališta NTGent

Nakon senzacionalnog početka s predstavom “Moby Dick” Festival svjetskog kazališta nastavlja se u subotu 25. rujna, kada u HNK Zagreb stiže predstava “Obitelj” redatelja Mila Raua, u produkciji belgijskog kazališta NTGent.

Tako će i domaća kazališna publika vidjeti ovu o dugoočekivanu predstavu koja zbog pandemije koronavirusa nije uspjela doći na lanjski festival, a riječ je o potresnoj priči koja se bavi tragičnim kolektivnim samoubojstvom cijele obitelji.

Dogodilo se to 2007. u francuskom gradu Calaisu, cijela je obitelj digla ruku na sebe, roditelji i dvoje njihove djece. Motiv nikada nije otkriven, a u oproštajnoj poruci pisalo je samo: “Zabrljali smo, žao nam je”. Rau ovu priču donosi prateći detalje iz života te obitelji, njihove međuodnose i male, naoko banalne događaje iz svakodnevice.

Ništa ne sluti na tragediju, ništa ne vodi u smrt, koja se ipak dogodi. Ova predstava posebna je i po svojim protagonistima; na sceni je prava obitelj: glumci An Miller i Filip Peeters sa svojim dvjema kćerima tinejdžerkama Leonce i Louisom te s njihovim psima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije