Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buona sera Karaman!

Splićani pohrlili u najstarije gradsko kino, red za "u Karamana" iznenadio publiku i prolaznike

split kino
Foto: Maja Pejković-Kaćanski
1/3
12.01.2016.
u 14:00

Kako se tražila "karta više" možda će nam opet trebati šverceri kino ulaznica

Splićani su pohrlili u svoje jedino kino u središtu grada, u kino Karaman u kojem je projekcijom filma "Mladost" Paola Sorrentina započela revija nagrađivanih talijanskih filmova "Buona sera Karaman!".

Tražila se karta više, malo tko je očekivao toliko posjetitelja koji su zakrčili  ulaz u najstarije splitsko kino koje je izgledalo baš kao nekad. Desetak minuta prije projekcije, posjetitelji koji su ostali bez ulaznica, u tipičnoj splitskoj zafrkanciji, govorili su kako  ćemo morati vratiti "stare švercerepred gradska kina.

Tijekom siječnja, nedjeljom i ponedjeljkom, prikazat će se dva nagrađivana talijanska filma "Mladost" Paola Sorrentina i "Priča nad pričama" Mattea Garronea. Uspješnom revijom "Buona sera Karaman" nastavlja se suradnja Ekrana Split, Kinoteke Zlatna vrata i Festivala mediteranskog filma, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, kojima je cilj da kroz ovakve organizirane programe obogate i filmsku kulturnu ponudu u centru grada i privuku što veći broj gledatelja u sva gradska kina.

Red za ulaznice u Karamana do Marmontove ulice i prepun IIlićev prolaz pokazali su da udruživanje splitskih gradskih kina s Festivalom mediteranskog filma Split i novi način programiranja,oglašavanja i promocije donosi lijepu budućnost za filmsku kulturu u Splitu, kaže Rea Rajčić iz Hrvatskog audiovizualnog centra. 

>>Umjesto suza za Centralom, najveće kino na splitskoj Rivi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije