Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediteranski film

'Pinokio imamo problem' - Splićani otkrivaju istinu o laži

rea rajčić
NNN
12.06.2011.
u 07:31

Nakon projekcije španjolskog filma Crni kruh, posjetitelji će se upisivati u prvu hrvatsku Knjigu o laži koja je dio multimedijskog projekta producentice Ree Rajčić

U nedjelju, 12.lipnja, u sklopu Festivala mediteranskog filma, u Splitu će se čuti istina o laži.

U  ljetnom kinu Bačvice otvara se prva hrvatska „Knjiga laži“ u koju će posjetitelji festivala moći upisivati vlastite laži. Dio je to multimedijalnog projekta „Kolaži o laži“, kojeg potpisuje producentica Rea Rajčić.

- Cilj je da konačno progovorimo istinu o laži – kaže Rea, mlada studentica produkcije na Akademiji dramske  umjetnosti u Zagrebu čiji je ovo diplomski projekt.

Nakon projekcije španjolskog filma Crni kruh, koji tematizira laž, priredit će se party pod nazivom „Pinokio – imamo problem!“ Plesat će se na hitove posvećene lažima, a na projekcijskom platnu prikazivat će se video instalacija dizajnerice Mirne Kuljiš. Svim posjetiteljima bit će podijeljeni pinokijevski nosevi.

- Nije nam cilj slaviti laž kao pojavu. Želja nam je navesti nas da osvjestimo koliki smo lažljivci i koliko je laž prisutna u našim životima. Priznavanjem laži olakšavamo savjest, a svjedočanstva upisana u „Knjigu laži“, koja nakon promocije u Splitu kreće na turneju po kulturnim festivalima, učinit će od nje našu najistinitiju knjigu – ističe Rea Rajčić.

Njezin multimedijalni projekt „Kolaži o laži“ objedinjuje filmsku formu, publicistiku, modernu umjetnost, glazbu i fotografiju. Čitav projekt bit će za otprilike dvije godine okrunjen igranim filmom. On će u formi omnibusa, kroz pet životnih priča, tematizirati različite askpekte laži upletene u sudbine ljudi. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije