Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa 'U ime obitelji'

Željka Markić: Ovakav način upravljanja državom je neodrživ, potrebne su promjene

Željka Markić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
20.07.2014.
u 23:11

Prikupljanje potpisa za referendum organizirat će od 21. rujna do 5. listopada, a na pitanje očekuju li podršku pojedinih stranaka, Markić je odgovorila kako 'strankama još nisu uputili pozive'

Predsjednica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić gostovala je u Dnevniku HTV-a gdje je otkrila detalje uz inicijativu za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog zakona i uvođenju preferencijskog glasovanja.

Predstavnici inicijative žele da Sabor raspiše referendum za promjenu Ustava koji će osigurati da već na sljedećim parlamentarnim izborima birači mogu svoje predstavnike birati izravno, imenom i prezimenom, te da svi birači, bez obzira na prebivalište, mogu glasovati i dopisnim i/ili elektroničkim putem

- Ovakav način upravljanja državom je neodrživ, potrebne su promjene. Vlada je stalno vezana uz korupcijske afere. Tražimo preferencijsko glasanje i da svaki glas vrijedi jednako. Mi želimo pokazati da je moguće baciti svijetlo na političku scenu, rekla je Markić i dodala kako ih je pozitivno iznenadila najava Nansi Tireli kako bi im Hrvatski laburisti mogli dati podršku.

Prikupljanje potpisa za referendum organizirat će 21. rujna do 5. listopada, a na pitanje očekuju li podršku pojedinih stranaka, Markić je odgovorila kako 'im još nisu uputili pozive'

O tome koga će podržati na predsjedničkim izborima odluku će donijeti na jesen, ali naglašavaju kako su Hrvatskoj potrebne promjene.

Markić je istaknula kako je Josipović na sve moguće načine pokušao spriječiti izručenje Josipa Perkovića.

>> GONG i Ž. Markić Josipoviću: Zašto ste čekali kraj mandata?

Komentara 130

Avatar Slobodni_Parketar
Slobodni_Parketar
23:48 20.07.2014.

Ovakvi izljevi neracionalne mržnje prema Željki Markić su klasičan primjer utjecaja medija na stanje svijesti neobrazovanog i neinformiranog čitatelja. Činjenica je da se radi o uspješnoj, obrazovanoj i spospnoj osobi koja je organizirala prvi građanski referendum i na taj način pokazala da građani mogu pokazati "zube" samovolji političke elite. Ja uopće ne znam tko bi racionalan i dobronamjeran bio protiv ovakve inicjative!?

CL
ClinOr
23:52 20.07.2014.

Možete mrziti Željku Markić zbog tog što vam se ne sviđa, ali ako ne podupirete promjenu izbornog zakona koju jedino ovako možemo provesti jer u saboru to oni sami neće, a neće ni GONG ni Josipović, onda imate problem ili ste i sami dio tog sustava.

NN
nee nee
23:58 20.07.2014.

Gda Markić je rekla da očekuje od Josipoviča da razmisli o povlacenju kandidature za predsjednika RH jer je na sve nacine sprecavao izručenje J. Perkoviča u Njemačku, a da Perkovic nije svjedok nego suučesnik za ubojstvo S. Đurekovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije