Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Beus Richembergh o smjeni Mirjane Rakić: Profašističke demonstracije već su to najavile

mikulić i beus
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.03.2016.
u 13:28

Mikulić: Ministar ništa nije donio suprotno zakonu

Predsjednik Odbora za medije, HDZ-ov Andrija Mikulić nije danas želio komentirati odluku ministra kulture i Vlade da smijenjuje Vijeće za elektroničke medije na čelu s Mirjanom Rakić.

- O potrebi smjene ovog trena ja ne bih govorio, Vlada je donijela odluku, čekamo da se uputi prema Saboru i krene u proceduru. U ime Odbora mogu reći da će to biti posebna točka na Odboru, kao i izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije. Držim da, ako se utvrde određene nepravilnosti u tom izvješću, treba odgovorne pozvati na odgovornost – tvrdi Mikulić. Ne slaže se ni s tezom da je ovo, nakon što je smijenio Povjerenstvo za neprofitne medije, obračun ministra Zlatka Hasanbegovića sa svima koji ne misle kao i on.

- Što se tiče ovog oko neprofitnih medija, mislim da smo više puta zaključili da je 88 posto sredstava, gotovo 8 milijuna kuna išlo na 12 posto neprofitnih udruga, prema tome, znate i sami kakva je tamo bila situacija i kako su se dijelila sredstva. Osim toga, ministar ništa nije donio suprotno zakonu, samo je postupio temeljem svojih zakonskih ovlasti i to je u konačnici bio zaključak Odbora za medije. Ne bih govorio o tome da su to neke osobne razine, to je jednostavno uvođenje reda i u taj prostor gdje je prošla Vlada uvela nereda i nerad – poručuje Mikulić.

HNS-ov Goran Beus Richembergh, također član Odbora za medije, nije iznenađen ovom smjenom.

- Ništa ne iznenađuje jer su profašističke demonstracije pod prozorom Vijeća i Agencije već najavile ovo što će se dogoditi. Naime, sva mjesta na kojima se donose odluke, a pogotovo ona koja raspolažu novcem, a podsjetiti ću da je Vijeće to koje donosi odluke o koncesiji elektroničkim medijima, ali i raspolaže bitnim novcima koji se raspodjeljuju za različite elektroničke medije, jesu u tom smislu politički plijen prvoga reda, ne prostor slobode kako je zapravo to definirano i po samoj naravni toga Vijeće i Agencija koja su regulatorno tijelo. Dakle, nema nikakve sumnje da će se ta šapa tvrdo spustiti i na Vijeće i Agenciju, više im neće smjesti pasti na pamet raditi objektivno, dodijeljivat će pare onim medijima koji budu spremni o HDZ-u i ovoj Vladi govoriti pozitivno, a mi ćemo ravno vremeplovom u početak 90-ih godina, kad nas zato što smo bili pokvareni, zato što smo bili privitivni i šovinisti nisu htjeli niti u Vijeće Europe – ustvrdio je Beus Richembergh.

>> Hasanbegović: Ispunjeni uvjeti za razrješenje Mirjane Rakić

Komentara 39

UR
uragan
13:58 10.03.2016.

Poruka sljedbenicima poražene velikosrpske politike, fašiste i fašizam smo porazili 5.8.1995 godine, Hrvati zašto se plasite to napisati i svima to reci, šitite istinu o svom narodu i o pobojesnoj pobjedi u birbi protiv okrutnih fašista, fašizam i okrutne velikosrpske fašiste porazili smo Olujom, ovo sto priča ovaj neuki mrzitelj svega hrvatskoga je nastavak te politike 90 tih.

DU
Deleted user
13:57 10.03.2016.

Potpora smjeni antihrvatskog vijeća za elektroničke medije!

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
13:43 10.03.2016.

Ovaj nevjerodostojan čovijek (koji se srami vlastitog porijekla i izvornog imena!) ima obraza prozivati i nazivati fašistima sve nas koji tražimo poštenu politiku u ovoj zemlji,u svim segmentima društva?! Bravo Hasanbegoviću,a sve pogrde ovom licemjeru,kojega ovog trenutka treba optužiti za iznošenje neistine, vrijeđanje dostojanstva većinskog naroda i za govor mržnje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije