Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Hasanbegović: Ispunjeni uvjeti za razrješenje Mirjane Rakić

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.03.2016.
u 11:26

Hasanbegović je rekao da se zbog neizvršenja ciljeva i zadaća ne može prihvatiti izvješće

Vlada je na današnjoj sjednici predložila Hrvatskom saboru da ne prihvati Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu, a ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je i da su ispunjeni uvjeti za razrješenje predsjednice Vijeća Mirjane Rakić.

Hasanbegović je rekao da se zbog neizvršenja ciljeva i zadaća ne može prihvatiti izvješće. Istaknuo je neke "očite i osobito teške propuste" – da se ne spominje da je 2014. nad HRT-om proveden nadzor nad korištenjem mjesečne pristojbe i drugih javnih prihoda u skladu s pravilima državne potpore i zakonom te da ne postoji podatak da je jedna članica Vijeća bila u sukobu interesa i protuzakonito obnašala dužnosti članice Vijeća i upravnog vijeća Hine. U potonjem slučaju radi se o Gordani Simonović, koju Hasanbegović na sjednici nije imenom spomenuo.

– Ispunjeni su i uvjeti za razrješenje predsjednika i članova Vijeća prije isteka mandata – rekao je Hasanbegović.

>> 'Prijetnje koje javne osobe primaju su odvratne. Znam kako im je jer ih i ja trpim'

Komentara 60

LI
liskovaca
11:34 10.03.2016.

udri Zlatko!!!!!

KA
kacavenda
11:45 10.03.2016.

Idemo dalje......najjače

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
11:58 10.03.2016.

Zlatko svaka čast, kojom srećom da se i ostali ministri ugledaju na tebe, puno sreće u daljnjem radu, pozdrav.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije