Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavio u tokiju

Mirko Filipović neobranjivim high kickom nokautirao Japanca

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
31.12.2014.
u 13:00

– Ponosan sam jer sam se krvavo spremao. Dokazao sam da prva pobjeda protiv Ishiija nije bila slučajnost – rekao je Mirko

Mirko Filipović nokautom i pobjedom nad Japancem Satoshijem Ishiijem zaključio je 2014. godinu. Cro Cop je svladao Ishiija na priredbi u Tokiju i obranio IGF pojas.

Mirko je iskoristio svoje najjače oružje koje ga je proslavilo – lijevi high kick. U drugoj polovici druge runde prvo je pogodio Japanca nogom, a onda ga dokrajčio serijom brzih udaraca. Nije izgledalo nimalo ugodno, Ishiiju je nakon udaraca obilno krvarila glava.

No, iskusnom hrvatskom borcu nije bilo lako. Ishii ga je dva puta rušio u parter. Zadao mu je i nekoliko neugodnih udaraca, no Cro Cop se uspio obraniti. A onda je uslijedila legendarna ljevica.

Mirko je tako sa 40 godina na leđima obranio pojas i drugi put u četiri mjeseca svladao Ishiija. Podsjetimo, bolji od njega bio je u i kolovozu nakon sudačkog prekida meča.

– Ponosan sam jer sam se krvavo spremao. Dokazao sam da prva pobjeda protiv Ishiija nije bila slučajnost – rekao je Mirko čiju su pobjedu gledali Fjodor Emelianenko, Wanderlei Silva, Josh Barnett...

– Poseban je osjećaj slaviti uz takve velikane uz ring – rekao je Cro Cop.

【INOKI-BOM-BA-YE 第11試合速報】 2R終了間際のミルコのハイキックが石井の右頭部に直撃しダウン!直後に2R終了でダウンカウントはなかったが石井が3R続行不可能となり、レフェリーSTOPでミルコの王座防衛 #igf pic.twitter.com/SamVwYCLv5

— イノキ・ゲノム・フェデレーション (@IGF_OFFICIAL) December 31, 2014

ミルコ、ヒョードル、ヴァンダレイ、サップ、バーネット、藤田…最後はかつてのMMA全盛期を支えたレジェンドが一触即発の緊急事態で幕を下ろした本大会!藤田vsミルコの再戦なるか!?今後のIGFに注目せよ!#igf pic.twitter.com/tdp26tEOlG

— イノキ・ゲノム・フェデレーション (@IGF_OFFICIAL) December 31, 2014

Druga runda:

Mirko je nokautirao Ishiija! Sjajnom kombijnacijom high kicka i aperkata srušio je Japanca na pod. Kraj meča! Ishiijeva glava poprilično krvari.

Borci su na nogama. Mirko je krenuo jako agresivno i zadao nekoliko dobrih udaraca.

Očito je da Ishii ide u borbu na parteru. Ponovno je srušio našeg borca. Podsjetimo, na isti je način Mirko svladao Japanca u prvoj borbi.

Prva runda:

Ishii je na početku borbe srušio Mirka! Borba se preselila na parter, ali Japanac zasad ne može ništa našem borcu. Ipak, Ishii mu je zadao neugodan udarac laktom. Nakon toga je završila prva runda.

12.49 – Mirko izgleda dosta ozbiljno. Čini se da je jako koncentriran na protivnika.

12.48 – Fjodor Emelianenko je došao do Mirkova kuta preuzeti pojas koji će dodijeliti pobjedniku.

12.45 – Oba su borca u ringu, intoniraju se himne.

12.40 – Uvodne borbe su gotove i u ring izlaze Mirko i Ishii!

12.00 Ovo će biti uzvrat Cro Copa i Ishiija. Naš je borac slavio u kolovozu nakon sudačkog prekida borbe, na što je Japanac odmah zatražio revanš.

11.00 – Zanimljivo je bilo i na jučerašnjem vaganju Mirka i Ishiija uoči borbe.

Japanac je na službeno vaganje stigao samo u trapericama koje je, unatoč inzistiranju organizatora, odbio skinuti. Nakon kraćeg natezanja napustio je dvoranu, a Cro Cop nije skrivao razočaranje postupkom protivnika.

– Kakav je to način? Ja  sam došao na vrijeme jer sam profesionalac i ovo je moja obaveza. Ali ako sam ja šampion, kakav je to način da ja moram njega čekati da se udostoji pojaviti. To ne doliči borcu – rekao je Filipović.

>> Pogledajte neobično tuširanje Cro Copa i Drviša u Japanu

Komentara 31

DH
dalibor.hren
13:08 31.12.2014.

Bravo majstore!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:00 31.12.2014.

Ajmo Mirko razvali ga još jednom!

SH
srce_hrvatsko
13:07 31.12.2014.

Bravo Mirkoooo !!! Ljubi te srce hrvatsko ! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije