Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVOR:

'Nasljednik Alfe 159 zvat će se Giulia, novi SUV Giulietta Cross'

Alfa Giulia
Fiat
25.03.2014.
u 12:13

Vjeruje se da će SUV na tržištu biti prije Giulije

Nasljednik Alfe 159 nosit će naziv Giulia, piše Autocar pozivajući se na izvor blizak tvrtki. Isti izvor tvrdi da će Alfin prvi SUV zvati Giulietta Cross. Vjeruje se da će taj model najvjerojatnije bili blizanac novog Jeepa te da će na tržištu biti prije Giulije.

Nova Giulia, pokaže li se da su informacije točne, neće biti prvi model koji nosi to ime. Tako se već zvala sportska limuzina s pogonom na stražnje kotače koja se proizvodila od 1962. do 1978. godine (na slici).

Alfini šefovi prvotno su planirali predstaviti novu Giuliju ove godine, no projekt je odgođen zbog unutarnjih nesuglasica oko stylinga. Šef dizajna grupe Fiat Chrysler Lorenzo Ramaciotti već je rekao da je dizajniranje Giulije bio izazov zbog visokih očekivanja.

Osim dizajna, projekt je usporen i zbog odluke da Giulia bude "svjetski auto". Iako prvotno razvijen s fokusom na europsko tržište, zbog promjene prioriteta nakon spajanja Fiata i Chryslera Giulia će biti u prodaji diljem svijeta.

>> Dizelska Giulietta ruši mit o (pre)skupoj Alfi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije