Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zoranov otac: Za sve je kriva susjeda! Ona se brani: Ne znam niti kako izgleda...

Muškarac je smješten u pritvor, a prijeti mu i tužba radi pokušaja ubojstva više službenih osoba
13. kolovoza 2017. u 14:50 21 komentara 17821 prikaza
Policijski očevid u naselju Šećerana u Baranji
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Jutro poslije, u naselju Šećerana kod Belog Manastira ništa ne ukazuje na dramu koja se tamo odvijala jučer od poslijepodnevnih sati pa sve do ranih jutarnjih sati.

Šećerana očevid DUGI PREGOVORI Okončana višesatna drama: Predao se muškarac iz Šećerane!

Gotovo 12 sati trajala je drama u kojoj je muškarac Z.S. (1982) pucao iz automatske puške te se potom zatvorio u stan prijeteći da će se raznijeti bombom.

Kako doznajemo radi se o Zoranu Selešiu koji je dolaskom temeljne policije u subotu pucao iz puške prema dvoje policajaca. Odmah potom alarmirana je i specijalna policija te pregovarač da bi se Seleši tek nešto poslije 3 sata ujutro predao.

Govoreći o događanjima tijekom krize susjedi kažu kako je bilo strašno i da su se svi samo nadali kako nitko neće stradati. Podsjećaju na naoružane specijalce ali i svako malo pucnje iz kuće Selešia. I danas se na garaži, automobilu u njemu te prozorima okolo vide tragovi ispaljenih hitaca iz puške. U jednom trenutku bacio je i bombu prema policijskom automobilu ali na sreću nitko nije ozlijeđen. Sve je ipak završilo bez žrtava zahvaljujući isključivo prisebnosti i strpljenu policije.

Policijski očevid u naselju Šećerana u Baranji
1 / 6
Šećerana očevid

Zoranov otac Vladimir Seleši kaže kako je glavni krivac za sve što se događalo u subotu susjeda koja je, kako je rekao, nebrojeno puta prijavljivala njegovog sina policiji bez ikakvog razloga.

- Zoran ne pije i nema toga kome nije pomogao koliko god je mogao. U životu nije popio sve skupa 5 piva. Živjeli su od socijalne skrbi, a kao dijete je radi svega proživljenoga imao i razne traume. Ne znam odakle mu naoružanje jer ja za njega nisam znao. Uostalom i dan ranije policija je u kući napravila premetačinu i ništa nije pronašla - rekao je Vladimir Seleši.

Postupke sina pokušava obraniti na način da je bio uplašen ali i da nije nikome htio nauditi. Dodaje i kako su snaha Suzana s dvoje maloljetne djece sve vrijeme bili u njegovoj kući i na sigurnom. Od odgovornih je zatražio i da ispitaju sve što je prethodilo ovom nemilom događaju jer, kako kaže, sustav je i u ovome slučaju zakazao. Govoreći o pozadini svega kaže i kako je njegov sin bolestan, depresivan i da je na tabletama.

Susjeda Marija Bermanec, koji Seleši smatra najodgovornijom za sve što se događalo, opovrgava sve optužbe na svoj račun navodeći da Zorana Selešia niti ne zna gotovo kako izgleda te da ga je uvijek izbjegavala. Ističe i da su im godinama u dvorištu pravili buku u dvorištu i probleme ali i da ga nikada nisu prijavili.

Inače, Seleši je u petak bio priveden kada je prijavljen da iz zračne puške puca po garaži. Tada je, kako nam je rečeno, omalovažavao i prijetio policiji te je i priveden. Tada mu je u kući napravljena i premetačina ali oružje tom prilikom nije pronađeno. U subotu je oko 15 sati se vratio kući poslije čega je došlo ponovno do problema koji su eskalirali pucnjavom, bacanjem bombe i pravom dramom. Kako god Seleši je poslije svega smješten u pritvor, a prijeti mu i tužba radi pokušaja ubojstva više službenih osoba.

plaža Nasjelo više od 40 Slovenaca Policija traga za prevarantom koji je 'iznajmljivao' apartmane u Hrvatskoj SPLIT Policija u baraci pronašla tijelo muške osobe hvar UDARILI GA U GLAVU Misteriozno ranjavanje: Šveđanin nakon 3 dana prijavio napad na Hvaru
 • isuskris3:

  pohvale policajcima na prisebnosti, u americi bi nakon pet minuta uletili swatovci i sravnali sve sa zemljom..

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  čuj; kriva susjeda 😂

 • Avatar ludiplavi24
  ludiplavi24:

  Sad je susjeda kriva što je opremljen ko gerilski borac! Susjeda je možda što srečom nikad nečemo saznat spriječila/prvenirala neki budući pokolj kao što to često bude! Ne znam što država čeka sa razoružavanjem ovakvih kojih vjerujem ima na tisuće ... prikaži još! od rata! Samo daju obavjesti svko malo kako se može bez sankcija dobrovoljno vratit, da to netko žli ne bi ni imao oružje ilegalno!