Naslovnica Vijesti Svijet

Policija traga za prevarantom koji je 'iznajmljivao' apartmane u Hrvatskoj

Sumnja se da je sve prijevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi
12. kolovoza 2017. u 17:44 11 komentara 8322 prikaza
plaža
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Slovenska policija potvrdila je u subotu da istražuje slučaj prevarenih slovenskih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši "najam" apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji doznali su tek kada su došli na lice mjesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman.

JAVNO SE POŽALILA 'Gosti iz pakla su mi uništili apartman, nisu pustili niti vodu nakon velike nužde'

Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti predkaznenog postupka o tome ne može reći više.

Sumnja se da je sve prijevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmjenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenskoj policiji.

Mediji su o tome nešto pisali prošli mjesec kada se javila žena koja je oglas o najmu apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na popularnom portalu za kupnju i prodaju "Bolha". Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o najmu isplatila je 300 eura akontacije. Navodno joj se predstavio kao šogor vlasnika apartmana s kojim je kontaktirala uglavnom preko e-maila te telefonom koji je ugašen pošto je prijevara otkrivena, a policija obaviještena.

U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetaka.

Policija Osumnjičen za prijevaru Britanac priveden jer je otišao iz apartmana ne podmirivši dug od 49.000 kuna turisti Neugodno iskustvo Slovenske turiste kod Zadra izbacili pa napali sjekirom i šipkama Jump in ŽRTVE INTERNETSKE PRIJEVARE Htjeli dočekati Novu u Zagrebu, prevario ih Ivan lažnim apartmanom na Bookingu

VIP izdvaja za Vas