Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mještani Duzluka:

'Živimo u strahu! Netko nam dolazi u selo i po noći pali kuće'

Duzluk
Foto: Google Street View
21.05.2019.
u 19:06

Od 10. travnja u tom su selu kraj Orahovice zapaljene četiri kuće i dva gospodarska objekta

Mještani sela Duzluk, malenog mjesta koje se nalazi  podno srednjovjekovnog Ružica grada kraj Orahovice, u strahu su zbog piromana koji im pali kuće.

Od 10. travnja u tom su selu, naime, zapaljene četiri kuće i dva gospodarska objekta, pišu 24 sata.

– Svake noći očekujemo da će nam zapaliti kuću, da će nas probuditi zvuk vatrogasnih sirena i dim. Budim se oko tri sata, osluškujem pa gledam kroz prozor ne bih li vidjela nešto neobično ili nekoga. I više onda ne mogu zaspati. Moram piti lijekove kako bih preko dana mogla normalno funkcionirati – ispričala je jedna mještanka koja je, kao i ostali, željela ostati anonimna zbog straha da joj netko ne zapali kuću.

Smatraju kako vlasti ne rade dobro svoj posao.

– Imamo dojam da nam nešto prešućuju. Policija je imala dovoljno vremena da nakon prvog, eventualno drugog požara, pronađe piromana. Kad im kažemo u kojem bi smjeru trebala ići potraga za počiniteljem ili počiniteljima, kažu da se ne miješamo u njihov posao – govori druga mještanka.

Zapaljena je i jedna kuća u kojoj je živio muškarac, no vatrogasci su ga na vrijeme spasili.

Svi požari buknuli su rano ujutro, u isto vrijeme. Prema riječima mještana, oko 4, 4.30 sati. Posljednji je bio prije nekoliko dana, 19. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:38 22.05.2019.

Vjerojatno nepoznati piroman pali kuce koje su osigurane., jer cijena po kojoj se nekretnina może prodati je manja od odstete preko osiguravajuceg zavoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije